Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Вежен (Тетевен) на крачка от купа "Троян"

PostHeaderIcon Вежен (Тетевен) на крачка от купа "Троян"

Новини - Други спортове

Три точки не достигнаха на Вежен (Тетевен) да триумфира с купа „Троян“. Изпревари го Компас крос (Русе), който вдигна отличието. Призовата тройка допълни Диана (Ямбол), а след него е Север (Плевен). Такова бе крайното отборно класиране за купата на Троян по ориентиране. Състезанието се проведе в чест на 148 години от обявяването на Троян за град. Прекрасната инициатива допълни и 48-ото издание на маратона по ориентиране. Освен отборни битките бяха и индивидуални.
Вежен завоюва общо девет призови места - по три първи, втори и трети.

Състезателите му се представиха по-добре за купата, в което надпреварата бе на средна дистанция. Победители в своите възрастови групи стана Славена Петков (Ж14), Изабела Янкова (Ж12) и Иван Стефанов (М18). Втори са Есмералда Манолова (Ж16) и Димитър Нейков (М12). Трета е Виолета Борисова (Ж16). Второ място за Иван Стефанов (М18) в маратона. В същото състезание трети са Тихомир Петков (М45) и Есмералда Манолова (Ж16).

Седем призови класирания за домакините от Хемус (Троян). Отлично представяне на Любомир Александров. Той спечели битките за купата и маратона при 10-годишните. Втори места за купата за Слави Пенчев (М12) и Емилия Михайлова (Ж35). В същата надпревара Цветелина Матеева (Ж12) е трета. В маратона Виктор Александров (М10) и Наталия Банчева (Ж12) са втори.

Плевенският клуб Север завърши с 2 първи и 3 втори позиции. Победи за Бойко Рачев (М55) в маратона и Даниел Симеонов (Отворен къс) за купата. На второ място за купата се класираха Цветелина Цветанова (Ж14), Цветелин Велков (М14) и Мартин Минков (М35).

Едноименният тим на град Ловеч се представи по-добре в маратона. Теодор Дръндаров спечели първото място при момчетата до 14 години. Втори позиции за Християна Янева (Ж18) и Феодор Филипов (Отворен къс).


Добавено в: Вторник, 25 Октомври 2016 18:40

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.