Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Отборите по хокей на трева от Тръстеник и Байкал с отлично представяне през годината

PostHeaderIcon Отборите по хокей на трева от Тръстеник и Байкал с отлично представяне през годината

Новини - Други спортове
Повече от успешна може да се определи изминалата спортно-състезателна година за двата спортни клуба по хокей на трева в Община Долна Митрополия - СКХТ "Евлоги Георгиев" - Тръстеник и СКХТ "Христо Ботев" - Байкал, информират на сайта на местната община. След приключилото 15-то ДП за деца до 12 г. и 14-то ДП за момичета и момчета на открито - финален турнир на 26 и 27 септември в КК "Албена" и "затваряне" на ранглистата при тези възрастови групи отборът до 12 г. на град Тръстеник е бронзов медалист в дивизия "В" за България, а при 14-годишните е на престижното пето място сред осемте най-силни отбори на дивизия "А".

Спортният клуб "Христо Ботев" постигна също голям успех със седмото място сред най-силните в дивизия "А" при 12-годишните и осмо място при 14-годишните в дивизия "В". Участието на двата отбора нямаше да бъде възможно без финансовата подкрепа на инж. Симеон Кралев в размер на 3 000 лева - средства необходими за такси за участие, транспорт и настаняване. От двата клуба благодарят и на ръководството на Община Долна Митрополия за бързата реакция по оформяне на дарението и превода на средствата по сметките на двата клуба, както и на доц. Антонио Антонов, изпълнителен директор на Българската федерация по хокей на трева.

През 2014 г. двата клуба и кметството в град Тръстеник бяха домакини на 4-ото издание на турнира по хокей на трева за купата на кмета на Община Долна Митрополия и 3-ото издание за Купата на КРАМ Комплекс, които турнири се утвърдиха с голям авторитет в Държавния спортен календар на БФХТ.

Младите хокеисти взеха участие и в други два престижни турнира от зона Мизия - в град Свищов за Купата "Цветан Радославов", на който СКХТ "Христо Ботев" взеха бронзови медали при 14-годишните и за Купата "Дулчо Нунев" в град Бяла.


Добавено в: Събота, 18 Октомври 2014 10:35

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.