Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенски майстори на билярда ще представят България на Световно и Европейско първенство

PostHeaderIcon Плевенски майстори на билярда ще представят България на Световно и Европейско първенство

Новини - Други спортове


Плевенчанинът Людмил Георгиев е един от участниците в националния отбор на България, който ще представи страната ни на предстоящото Световно отборно първенство по билярд. Състезанието ще се проведе от 28 юли до 3 август в Пекин. "Страната ни за първи път участва в подобен турнир и очакваме много добро представяне от нашия отбор, който се състои от трима мъже и една жена, какъвто е регламентът на турнира”, каза за Инфо Плевен Иван Каменарски, президент на Българската билярд федерация. Българският отбор е селектиран от състезатели с най-добро представяне на Европейските първенства. При мъжете, освен Людмил Георгиев, това са още Станимир Русланов и Радостин Димов. Те в момента са водачи и на националната ранглиста за годината.

Дамата в състава е Кристина Златева, която преди месец добави към многобройните си постижения и победа над световната шампионка - Фу Ксяо-Фанг (Китай). В Пекин ще участват отбори от 26 държави. Те са разделени в шест групи и ще играят помежду си в шест дисциплини. България е в група "А", заедно с отборите на Филипините, САЩ, Полша и Кипър. Първите два отбора от всяка група заедно с четирите най-добри отбора заели трето място ще продължат за директните елиминации, обясни Каменарски.

Почти по същото време - от 1 до 8 август, в град Порторош, Словакия ще започне Европейското първенство по билярд за юноши. От Българската билярд федерация залагат големи надежди за европейска титла на плевенчанина Антон Златев и за извоюване на квота за страната ни за Световното първенство. Любопитно е, че юношите, които ще участват в Европейското първенство, са подготвяни от Людмил Георгиев, който е и треньор на юношеската школа на спортен клуб БСД.

От Българската билярд федерация изказват благодарност на Община Плевен, която отпусна 500 лв., за да подкрепи участието на Антон на Европейското първенство в Словакия.

Източник: Инфо Плевен


Добавено в: Вторник, 15 Юли 2014 15:38

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.