Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Авджиите от Стара Загора взеха купата на националния турнир по ловна стрелба

PostHeaderIcon Авджиите от Стара Загора взеха купата на националния турнир по ловна стрелба

Новини - Други спортове
Отборът на старозагорските стрелци спечели преходната купа на НЛРС - СЛРБ на провелия се през уикенда на комплекс "Витска елия" XVII национален турнир по ловна стрелба, съобщава БГ Север. Старт на състезанието точно в 8.30 часа на 5 юли даде председателят на Ловно-рибарския съюз в Плевен, Валентин Георгиев. Той пожела успех на всичките 85 участници от 25 сдружения в страната. Главен съдия на турнира бе Йордан Йорданов. Авджиите се радваха на добро време и точен мерник, надпреварата и в двете дисциплини беше оспорвана и продължи до 17 часа на 6 юли. На церемонията по награждаването присъства главният секретар на НЛРС - СЛРБ Васил Василев.

Традиционно първи с награди се сдобиха най-опитните - ветераните. Най-добър сред тях в дисциплина трап беше Георги Георгиев, след него се нареди Веселин Стоев, а трето място зае Пенчо Вичев. Те получиха медали, патрони и годишен абонамент за списание "Лов и риболов". В същата дисциплина сред момчетата като най-добър бе отличен Димитър Радев, а под него на почетната стълбица застана Илиян Георгиев.

Първо място при мъжете в дисциплината трап зае Христо Ангелиев. Той получи ваучер на стойност 500 лв. Наградата от ваучер на стойност 200 лв. и второто място бе за Димчо Радев, а ваучер на стойност 100 лв. бе за третото място и Любомир Атанасов. В същата дисциплина в отборното класиране най-добър беше тимът от Айтос, следван от отборите на Стара Загора и Дупница.

Дисциплината скийт този път се радваше на повече интерес от страна на участниците. Там най-добър при ветераните беше ямболията Любомир Стойчев, който участва в турнира от 1970 година насам и досега не е пропускал година, в която да се включи. След него в тази категория се наредиха Гавраил Иванов и Александър Патев. И тримата финалисти получиха годишен абонамент за списание "Лов и риболов".

При момчетата тук с най-точен мерник се оказа Николай Галилейски от Дупница, следван от Димитър Митев от Кнежа и Емил Лунджов от Исперих. При младежи в скийта пък най-добър бе Кольо Маджаров, след него завършиха Васко Георгиев и Кристиян Цанев. В отборното класиране най-добре се представиха състезателите на Русе.

В индивидуалното класиране в скийта за мъже първо място зае Пламен Филев. Той получи ваучер на стойност 500 лв. Второто място с ваучер от 200 лв. получи Георги Георгиев, а трети с награда от 100 лева остана Илия Кирилов. В отборното класиране при мъжете в дисциплината скийт с най-точен мерник се оказа отборът на Дупница, следван от ловците на Попово и Казанлък.

Източник: БГ Север


Добавено в: Понеделник, 07 Юли 2014 14:21

Вторник,
 7 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.