Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Обновената спортна зала в Медицинския университет вече носи името на проф. д-р Недко Кючуков

PostHeaderIcon Обновената спортна зала в Медицинския университет вече носи името на проф. д-р Недко Кючуков

Новини - Други спортове
От днес изцяло обновената спортна зала на Медицинския университет в Плевен ще носи името на основателя и първи ректор на висшето училище проф. д-р Недко Кючуков. Новото име на спортното съоръжение беше тържествено обявено днес на специална церемония, информира сайтът на вестник БГ Север. На събитието присъстваше семейството на патрона на залата - съпругата проф. д-р Евгения Йорданова и двамата синове - неврохирургът доц. д-р Георги Кючуков и Добромир Кючуков. Тържеството уважиха и ректорът проф. д-р Славчо Томов, заместник-ректори, декани, областният управител Илиян Йончев, преподаватели и студенти. Направено бе истинско пътешествие във времето - припомнена бе историята на Медицинския университет от основаването му, както и всичко сторено от проф. д-р Недко Кючуков, който е бил начело на висшето учебно заведение от 1974 г. до 1986 г.

Негова е заслугата за построяването на спортната зала през 1984 г., която бе основно реновирана през тази година с безвъзмездна финансова помощ от японското правителство. Свещеници от храма "Света Параскева" отслужиха тържествен водосвет по повод именуването на залата. Основната идея е да съществува приемственост, да имаме памет, за да знаем кои сме и какво искаме да постигнем - това бяха основните послания и на ректора проф. д-р Славчо Томов, и на доц. д-р Георги Кючуков, който говори от името на семейството на проф. д-р Недко Кючуков, и на студента Александър Тодоров.

Бяха връчени купите на победителите в първото голямо спортно събитие, състояло се в обновената зала - състезания по няколко вида спорт за купата на ректора. Това са: отборът на Нов български университет - София в турнира по волейбол; сборният отбор от лекари, служители и преподаватели от МУ - Плевен в турнира по футбол; отборът от Македония в състезанието по баскетбол; преподавателят Калоян Монов - тенис на маса и Стефан Костадинов - тенис на корт. Празникът завърши с музикален поздрав.

Източник: bgsever.info


Добавено в: Четвъртък, 05 Декември 2013 15:31

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.