Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Двама плевенчани ще участват на Световното първенство по скокове на батут в София

PostHeaderIcon Двама плевенчани ще участват на Световното първенство по скокове на батут в София

Новини - Други спортове
Плевенчаните Антоан Чинг Ван и Александър Стефанов този четвъртък ще започнат своето участие на Световното първенство по скокове на батут, което ще се проведе от 7 до 17 ноември в столичната зала "Арена Армеец". Рекордните над 2 000 спортисти от 47 държави ще участват в надпреварата, като са предвидени състезания за мъже, жени, юноши и девойки. България ще бъде домакин за първи път на първенство от такъв ранг след организирането на два европейски шампионата и пет Световни купи. Бюджетът за организацията на първенството на планетата е 1.5 милиона лева, обяви президентът на БФСкокове на батут Стоян Димитров. И двамата плевенчани, които са включени в националния отбор на България са представители на клуба по скокове на батут Спартак.

Антоан Ван ще се състезава във възрастовата група на 17-18-годишните индивидуално и на синхрон, заедно със своя дългогодишен партньор Георги Илиев от Ямбол. Александър Стефанов ще се пусне в групата на 11-12-годишните, също индивидуално и на синхрон. Според треньора на двамата плевенчани Тони Русев включването на Александър и Антоан е сериозен престиж за клуба. “Конкуренцията ще бъде жестока. И двамата имат сили да влязат във финалната шестица, което ще бъде сериозен успех. По-големи са шансовете на двамата при синхрона, където те дори имат сили за медал”, заяви за плевенския седмичник "БГ Север" Тони Русев.

Програмата на Световното първенство включва: Между 7-ми и 10-ти ноември 2013 г. са квалификациите и финалите при мъжете и жените, а от 14-ти до 17-ти ноември 2013 г. при юношите и девойките. България ще бъде представена от 23 спортисти в олимпийската дисциплина батут индивидуално, 6 спортисти в скоковете на акробатична пътека и 1 спортист в двойния минибатут.

Източник: bgsever.info


Добавено в: Понеделник, 04 Ноември 2013 12:19

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.