Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенчанинът Йордан Маринов стана Цар на таблата за 2013 година

PostHeaderIcon Плевенчанинът Йордан Маринов стана Цар на таблата за 2013 година

Новини - Други спортове
Късно снощи в ресторант Continental Plaza в София 32-мата табла спецове, които станаха шампиони на своите градове си оспорваха званието Цар на таблата на Plomari за 2013 година. Г-н VIP Brother - Ники Кънчев, Кито и барманът Коки от "Стъклен дом" срещнаха сериозна група майстори играчи, които пожелаха да тестват уменията си срещу тях. DJ Ilko и Десо oт Tri-O-Five също се оказаха заклети фенове на заровете и за втора поредна година показаха, че владеят пуловете не по-зле от диджейския пулт и саксофона. Водещ на събитието беше небезизвестният плевенски актьор Веселин Плачков. Царят на таблата на Plomari за 2013 се казва Йордан Маринов и е родом от Плевен. Той спечели 5-дневна почивка за себе си и своето семейство в родината на узото, както и посещение на дестилерията на Ouzo of Plomari.

Турнирът премина много оспорвано. Сред участниците личаха имената на Росен Пенчев, Темелко Темелков, най-добрата жена по табла в света - Мая Пейчева и други водещи български табладжии. Над всички отново бе плевенчанинът Йордан Маринов, който спечели 6 последователни мача, а на финала надигра Темелко Темелков от Сандански с резултат 2-1. Победителят беше награден лично от собственика на Ouzo of Plomari г-н Никос Калоянис, който му връчи освен купата и традиционната бутилка Узо. Гостите на партито имаха възможност за първи път в България да опитат уникални коктейли с узо, както и premium марката Ouzo Adolo.

Собственикът на марката Ouzo of Plomari Никос Калоянис и двама от най-добрите български бармани - Иван Милушев и Димитър Димитров от Българска барманска гилдия - пристигнаха специално за събитието, за да демонстрират на живо специалните билки, от които се приготвя Узото на Гърция - Plomari, както и да разкажат за връзката между гръцкия лайфстайл и анасоновата напитка. Фолклорен ансамбъл "Глагорци" пък представиха най-красивите танци на средиземноморската ни съседка и накараха цялата публика да се включи в импровизиран урок по сиртаки под съпровода на живо изпълнение на бузуки.

На 22 септември започва и индивидуален финал на 4-то световно първенство по спортна табла. Там също имаме участник от Плевен. Това е Петьо Маринов - председател на местният шахматен клуб Спартак Плевен XXI и син на Йордан Маринов. Някои от мачовете ще бъдат предавани онлайн. Състезателите ще бъдат разпределени в предварителни групи. Ще се играят мачове по системата 2 от 3 до 11 точки.

Полуфиналът ще бъде до 13 точки, а финалът - до 15 точки. Гарантираният награден фонд е 4 700 евро, като ще бъде увеличен от таксите на състезателите. Ще се играе на сървъра на Грид Гамон. Турнирен директор е Тара Мендичино, а турнирният комитет се състои от Пери Гарднър (САЩ), Скарлет Сереро (Франция) и световният номер 1 Мочи Мочизуки (Япония).


Добавено в: Събота, 21 Септември 2013 21:42

Четвъртък,
 2 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.