НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Илия Станков: В треньорството се сблъсквам с неща, които до момента не съм практикувал

PostHeaderIcon Илия Станков: В треньорството се сблъсквам с неща, които до момента не съм практикувал

Новини - Баскетбол
В навечерието на новата 2015 година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите от мъжката Национална баскетболна лига, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза старши-треньорът на Спартак (Плевен) Илия Станков:

- Каква година изпращате?
- Миналият сезон беше сравнително добър от гледна точка на финансовото състояние. Беше сравнително добър сезон за нас като цяло. През новия се опитахме да подмладим състава, взехме нови момчета, на които им трябва още време, за да навлязат в нещата. Този сезон до момента положението изобщо не е розово от гледна точка на класиране. Но пак казвам - с нови хора, които са млади и тепърва трупат някакъв опит, трудно се постигат веднага цели.
Лично за мен е доста трудно, защото в треньорството се сблъсквам с неща, които до момента не съм практикувал. Много трудно може да подчиниш всички състезатели и да извлечеш максимума от техните възможности. От тази гледна точка още изпитвам трудности.

- Как виждате първенството в момента?
- Според мен нивото на сегашното първенство е с една идея по-ниско. Отборите са с намалени бюджети, а всички знаят и какво се случи с Левски, въпреки че на този етап, с изключение на последните дни, когато напуснаха ключови играчи, отборът съумява да се държи. Няма ги звездите, които бяха миналия сезон. Честно казано за мен това е по-добре, защото по този начин се дава шанс на младите български момчета да се изявяват.

- Какво пожелавате за новата 2015 година на отбора си и на читателите на BGbasket.com?
- Винаги трябва да си пожелаваме да сме живи и здрави, защото, ако нещо се случи, нещата стават много сложни. На всички читатели и на нашия и на другите отбори в лигата желая най-вече това. Дано се оправят нещата като цяло в баскетбола и от финансова гледна точка.


Добавено в: Събота, 03 Януари 2015 11:47

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.