НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ 207-сантиметров български център идва на проби в Спартак

PostHeaderIcon 207-сантиметров български център идва на проби в Спартак

Новини - Баскетбол

Най-вероятно през следващата седмица в баскетболния тим на Спартак (Плевен) ще пристигне на проби 207-сантиметров български център, пише Плевен за Плевен. Това обяви днес на пресконференция в БТА президентът на клуба Цветан Антов. Легендата на плевенския баскетболен отбор коментира спекулациите, разпространени в интернет пространството за това, че Спартак ще преустанови участие в НБЛ след Нова година. "В това няма нищо вярно и ние вече опровергахме тези лъжи с декларация", припомни Антов. Той бе категоричен, че отборът е финансово обезпечен до края на първенството.

"Дори в най-скоро време - вероятно още през следващата седмица, ще привлечем нов състезател", анонсира бившият плевенски баскетболист. "Става въпрос за 207-сантиметров център от България. В процес на преговори сме, като все пак ще трябва да се запознаем и с неговата физическа форма", посочи Цветан Антов.

Президентът на Спартак отбеляза, че отборът се разполага според бюджета. "Лесно е да вземем класни състезатели, които след това да не получават редовно заплати, както много други клубове са правили през годините. Сами виждате какво е състоянието на другите спортове в Плевен - ние сме единственият отбор в елита", коментира още Антов.

Той изтъкна, че за разлика от други клубове в НБЛ, които разполагат с бюджет от 2 млн. лв., плевенският тим има 10 пъти по-малко.

На същата пресконференция Цветан Антов, който е и областен координатор на ПП АБВ за Плевенско, обяви, че е получил предложение да стане съветник на министъра на спорта Красен Кралев. За да бъде избегнат конфликтът на интереси, обаче, Антов трябва да напусне президентския пост в Спартак.

"По закон това става със свикване на Общо събрание на клуба и след като датата за провеждането му бъде публикувана в "Държавен вестник", аз ще мога да бъда назначен в Министерството на спорта", обясни Цветан Антов. По думите му, вероятно е това да се случи още до Нова година. Антов посочи, че това в никакъв случай не означава, че няма да продължи да помага на плевенския баскетболен отбор.


Добавено в: Петък, 05 Декември 2014 15:16

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.