НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Правят Григор Димитров почетен гражданин на Червен бряг!

PostHeaderIcon Правят Григор Димитров почетен гражданин на Червен бряг!

Новини - Баскетбол
Големият български тенисист Григор Димитров ще бъде предложен на следващата сесия на Общинския съвет в Червен бряг за удостояване с най-високото звание на града - почетен гражданин, пише Зетра медия. Идеята за почетното отличие е на съветника от ГЕРБ и бивш кмет на града от 2003 до 2007 г. Румен Пенков. Тя се подкрепя и от много граждани. Искания Гришо да стане почетен гражданин на Червен бряг бяха издигнати и в социалните мрежи. За червенобрежани Гришо е "нашето момче", защото от града им е майка му Мария, а нейният баща, дядото на Гришо Георги Дзимбов дълги години е работил в местното БДЖ. Макар родната звезда на световния тенис да е роден и отраснал в Хасково, като малък Григор гостувал често при дядо си в Червен бряг, спомнят си местните.

"Идеята Григор Димитров да стане почетен гражданин на Червен бряг е отдавна и не е пряко свързана с отличното му представяне на "Уимбълдън". Гордеем се с всичките му успехи в световния тенис“, обясни пред "Зетра медия" Румен Пенков. По думите му успешните ни спортисти са най-добрите посланици на България по света и са гордост за нацията. По времето, когато Румен Пенков бе кмет на Червен бряг, почетен гражданин стана волейболистът Христо Цветанов - част от феноменалния национален отбор, който взе бронз от Световното първенство в Япония през 2006 година.

Румен Пенков предлага майката на Григор Димитров също да получи награда - плакет заради битката, която родителите са водили, за да стигне талантливият тенисист до световните успехи. Инициаторът има съгласието на няколко свои колеги от групата на ГЕРБ да внесат предложението за двете отличия на юлската сесия на общинския съвет в Червен бряг. Ако то бъде прието, почетните знаци ще бъдат връчени тържествено по време на традиционния есенен червенобрежки панаир в първите дни на септември.

"Дори Гришо да не успее да пристигне лично, надявам се, че майка му ще дойде и ще вземе от негово име отличието", коментира бившият градоначалник.

Източник: Зетра медия


Добавено в: Понеделник, 07 Юли 2014 22:02

Четвъртък,
 9 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.