Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Ще може ли Григор Димитров да повтори успеха си от турнира в Лондон?

PostHeaderIcon Ще може ли Григор Димитров да повтори успеха си от турнира в Лондон?

Новини - Други спортове

Краят на календарната година наближава и логично вниманието в света на тениса започва все повече да се насочва към заключителния АТП турнир за всеки сезон. Естествено става дума за турнира на АТП финалите в Лондон, който е втори по значение и тежест в тениса, след турнирите от големия шлем.
Именно това е и турнира благодарение, на който нашия Григор Димитров успя да достигне до топ 3 в мъжкия тенис. Това се случи, след като през миналогодишното издание на АТП финалите в Лондон, хасковлията съумя да победи Давид Гофен на финала, грабвайки над 2.5 милиона долара от наградния фонд и достигайки нов рекорд за него в световната ранглиста.

Съвсем закономерно, след този грандиозен успех на българина, всички очакваха от него да продължи с върховата си форма и дори да подобри постижението си от 2017-та. За съжаление това така и не се случи до момента, като от началото на година досега, Гришо се представя по-скоро колебливо и определено не може да разгърна пълния си потенциал.

Това е и причината за по-ниските очаквания и съответно коефициенти за Димитров в предстоящите турнири. Ако пък говорим за залагания от bet365, то е любопитно да видим коефициента за краен успех на Григор Димитров в един от най-титулуваните турнири от големия шлем Уимбълдън. Шанса за успех на хасковлията на Уимбълдън 2019 например е едва 67.00 към момента, докато най-голям шанс за успех има Новак Джокович с 3.50.
И макар този турнир все още да е далеч във времето, тези данни ясно показват, че българина определено не се намира в блестяща спортна форма. Ясно, е че със завръщането на Джокера се появиха промени при върха на ранглистата на мъжете, като Джокович в момента се намира на трето място, веднага след Надал и Федерер, като това място бе заемано от Гришо до преди по-малко от година.

А съвсем скорошното горчиво отпадане на Димитров едва във втория кръг на турнира от АТП сериите в Пекин, Китай, със сигурност допринася за още по-минорното настроение в лагера на българина. Тогава Гришо загуби безславно от 55-ия в света, след като играта му определено не вървеше и с не малко двойни грешки и цялостно колеблив сервиз, хасковлията буквално подари победата на сърбина Душан Лайович.



Всичко това сочи, че Димитров е в деликатна ситуация и надали би имал силите за нещо значимо в заключителния АТП турнир за сезона в Лондон. Позицията в световната ранглиста след АТП Пекин 2018 на Гришо е номер 8 с актив от 3755 точки. За справка седмия в ранглистата при мъжете Марин Чилич е далеч напред с 4715 пункта, докато във връта на българина диша Кевин Андерсън от ЮАР с 3595 точки.

Допълнително препятствие за нашето момче на предстоящия турнир в Лондон ще бъде и завръщането на Новак Джокович, който от няколко месеца насам играе на познатото си ниво. Все пак Гришо трябва да даде всичко от себе си и да се опита да постигне сходна игра на това, което показа миналата година.
Предстои да разберем до колко българина наистина ще може да зарадва не само нас, а и всички фенове на тениса във финалния АТП турнир за годината. Конкуренция със сигурност ще е огромно, имайки предвид, че на турнира в Лондон отиват само осемте най-добри тенисисти към момента, но хасловкията определено има нужните качества и талант за да може отново да направи нещо запомнящо се.


Добавено в: Понеделник, 15 Октомври 2018 18:58

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.