НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Момчетата на баскетболния Спартак ще търсят място във финалите на зонален турнир в Силистра

PostHeaderIcon Момчетата на баскетболния Спартак ще търсят място във финалите на зонален турнир в Силистра

Новини - Баскетбол
Момчетата до 14 години на плевенския баскетболен клуб Спартак ще играят в края на тази седмица в много важен зонален турнир, който ще се проведе в далечния град Силистра. Възпитаниците на старши треньора Петър Петров ще срещнат отборите на Черно море Порт (Варна), Дунав 2007 (Русе) и домакините от Доростол. Мачовете ще се състоят на 31 май и 1 юни, събота и неделя, в зала "Дръстър" в крайдунавския град. Първите два тима в крайното класиране от турнира ще се класират директно за финалите на Държавното първенство. Малките плевенски баскетболисти добиха правото да играят в тази фаза на шампионата, след като станаха втори в група "В" на регион "Мизия". В двата турнира, които се проведоха в Троян и Севлиево плевенските момчета на два пъти победиха тима на Раковски (Севлиево), но допуснаха и две поражения от завършилия на първо място в групата отбор на Чавдар (Троян).

През тази година ще се играят шест зони, които ще определят 16 финалисти. От зоните във Велико Търново, Пловдив, Бургас и София ще се класират първите три отбора, а от тези във Видин и Силистра на финали ще играят първите два от съответната зона.

В зона Велико Търново ще се включат отборите на Шумен, Етър 49, Светкавица, Чавдар (Троян) и Шампион 2006 (София). В зона Пловдив един срещу друг за три места ще се изправят Лукойл Академик, Спортни таланти НСА (София), Евробаскет Академик (Благоевград), Академик (Варна) и Академик (Пловдив). В регион Бургас ще се срещнат отборите на Берое, Делфин (Бургас), Славия, Черноморец и Тунджа (Ямбол). В зона София петицата от тимове е Велбъжд 2002 (Кюстендил), Левски, БУБА баскетбол (София), Ахил (София) и Академик 17 (София).

Освен на турнира в Силистра, и на този във Видин, ще се разпределят две квоти за финалите. Там съперници ще бъдат Видабаскет, ЦСКА, Балкан (Ботевград) и Рилски спортист (Самоков).

През първия ден на надпреварата в Силистра на момчетата на Петър Петров ще се наложи да изиграят два мача. Първо от 12.00 часа Спартак ще срещне Черно море Порт (Варна), а от 18.00 ще се изправи срещу домакините от Доростол. В неделя, плевенските баскетболисти ще излязат на игрището за последен двубой в турнира, като съперник от 9.00 часа ще им бъде отборът на Дунав 2007 (Русе).


Добавено в: Сряда, 28 Май 2014 11:20

Петък,
 17 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.