НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Спартак (Плевен) със седма поредна загуба в НБЛ, след изненадващо поражение от Черноморец

PostHeaderIcon Спартак (Плевен) със седма поредна загуба в НБЛ, след изненадващо поражение от Черноморец

Новини - Баскетбол
Отборът на Спартак (Плевен) върви все по-надолу и все по-надолу. Днес плевенските баскетболисти допуснаха седма поредна загуба, като паднаха в Плевен от последния Черноморец със 78:85 (37:38) в среща от 22-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. По този начин момчетата на Цветан Антов са на път да стигнат дъното в подреждането, след като вече са само на точка пред бургазлии. Не трябва да се забравя обаче, че плевенчани са с мач по-малко. За най-голямо съжаление на любителите на баскетбола в Плевен най-добър играч в срещата стана бившият център на Спартак Тодор Тодоров, който наниза 23 точки в коша на плевенчани. За домакините над всички бе Веселин Георгиев с 19 точки. По 16 добавиха Джеймс Анакреон и Васил Александров, а с по 11 се отчетоха Симеон Ценов и Цветослав Острев, като гардът изигра поредния си силен мач и стигна до дабъл-дабъл с 14 асистенции.

Днешният двубой мина през много обрати, като в края на срещата бургазлии останаха по-съсредоточени и успяха да грабнат победата. През първата четвърт нищо не предвещаваше, че след мача гостите ще ликуват. Само за 10 минути Спартак надигра напълно Черноморец, като в края на първия период на таблото светна 25:10 в полза на плевенчани. През втората част възпитаниците на Дечо Коешинов вдигнаха значително оборотите и не само, че се върнаха в мача, но след серия от 19:4 стопиха изоставането и дори с кош в последните секунди на Димитър Рошманов излязоха в почивка с точка в повече - 37:38.

Второто полувреме започна обещаващо за тима на Цецо Антов, като с тройка и кош Васил Александров изведе отново своя отбор напред. До края на третата четвърт домакините държаха инициативата, но Черноморец не се отказваше и не позволи на Спартак да се откъсне. Не само това, а в края на частта бургаският отбор прибави още една точка преднина за 56:58 след 30 минути игра.

В последния период Черноморец с много хладнокръвие запази своята преднина и дори я увеличи, като 4 минути преди края тимът се откъсна с 8 точки. Спартаковци не се предаваха и върнаха разликата на 2 точки. Гостите отново дръпнаха със 7, а в края със серия от успешни наказателни удари не позволиха на плевенчани да направят обрат и мачът приключи при 85:78 за гостите.

В срещата срещу Черноморец в игра не влезе титулярният център на домакините Саша Топчов, който поради болки в коляното беше оставен от щаба на Спартак да почива. Контузия по време на мача получи и Цветослав Острев, който удари коляното си, но стисна зъби и доигра двубоя.

Следващият мач на Спартак е от много голяма важност, тъй като плевенските баскетболисти ще посрещнат в зала "Балканстрой" тима на Берое (Стара Загора), които днес загубиха при гостуването си от Ямбол с 88:92 и заемат осмото място в подреждането с равни точки с отбора на Спартак. Срещата ще се състои на 5 април (събота) от 18.00 часа.

Спартак: Цветослав Острев - 11 точки, Веселин Георгиев 19, Васил Александров 16, Симеон Ценов 11, Джеймс Анакреон 16 (Илия Станков 1, Михаил Танев 4, Росен Софрониев 0, Александър Дяковски 0, Борислав Генков - не влезе в игра).



Добавено в: Събота, 29 Март 2014 22:34

Петък,
 17 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.