НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Гардът на Спартак (Плевен) Цветослав Острев сред проектонационалите за Евробаскет 2015

PostHeaderIcon Гардът на Спартак (Плевен) Цветослав Острев сред проектонационалите за Евробаскет 2015

Новини - Баскетбол
Плеймейкърът на баскетболния тим на Спартак (Плевен) Цветослав Острев е включен от селекционера на мъжкия отбор на България Тити Папазов в разширения състав на националната ни тим. Заедно с Острев в листата на наставника фигурират още 19 баскетболисти, които влизат в плановете му за бъдещия отбор на страната, който ще играе квалификации за класиране на Евробаскет 2015 идното лято. Остават и четири свободни позиции, които ще бъдат запълнени по-късно в зависимост от представянето на играчите. Националите ще се съберат в началото на месец юли. Българският национален отбор ще премери сили с Австрия на 24 юли, а по-късно ще участва и в турнир в същата страна. В началото на август в Ботевград България ще се изправи срещу Унгария, Дания и Румъния.

Цветослав Острев играе един от най-силните си сезони с екипа на плевенския тим. 28-годишният гард на Спартак започна много добре настоящето първенство в Националната баскетболна лига, като дори на два пъти попадна в идеалната петица на отделните кръгове - в 13-ия и 14-ия кръг. За съжаление в средата на сезона Острев получи неприятна контузия, която го остави за известно време извън игрището.

От началото на тазгодишния шампионат при баскетболистите Цецо Острев е изиграл за Спартак 629 минути в 20 мача, като е отбелязал 234 точки, направил е 92 асистенции и е добавил 93 борби, което прави среден коефициент от 15.5. Успеваемостта му при стрелбата от зоната за 2 точки е 56%, а от далечно разстояние - 40.6%. Острев е вкарал 34 коша от наказателната линия от 43 опита, което прави почти 80% успех.

Ето и разширения състав на мъжкия ни национален отбор:
Позиция 1: чужденец (вариант: Ърл Роуланд - Банвит), Станимир Маринов (Балкан), Асен Великов (Черно море), Цветослав Острев (Спартак Плевен).
Позиция 2: Иван Лилов (Балкан), Божидар Аврамов (Лукойл Академик), Чавдар Костов (Лукойл Академик), Павлин Иванов (Ямбол).
Позиция 3: Павел Маринов (Балкан), Христо Захариев (Левски), Павел Иванов (Левски), Александър Янев (Лукойл Академик).
Позиция 4: Александър Везенков (Арис), Веселин Веселинов (Лукойл Академик), Симеон Илиев (Черно море), Димитър Димитров (Аркадия).
Позиция 5: Николай Върбанов (Левски), Костадин Маршавелски (Ямбол), Станислав Ваклинов (Рилски спортист), чужденец (вариант: Седрик Симънс - Олимпиакос).

П.П.: Само ден, след като Тити Папазов обяви своите проектонационали за следващия квалификационен цикъл, наставникът на България подаде оставка в четвъртък следобед. Тити стори това с официална декларация още преди заседанието на Управителния съвет на баскетболната федерация, която трябваше да разисква дали Папазов да остане на поста с оглед на грозните събития от полуфинала между Левски и Рилски спортист от турнира за Купата на България. Папазов, който е наставник на "сините", предложи за свой заместник в представителния отбор Сашо Везенков.


Добавено в: Четвъртък, 06 Март 2014 12:10

Петък,
 17 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.