НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Спартак беше надигран от Левски и логично загуби

PostHeaderIcon Спартак беше надигран от Левски и логично загуби

Новини - Баскетбол
Спартак Плевен не успя да надскочи себе си и логично допусна домакинска загуба от Левски с 67:83 (42:50) в среща от седмия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. Гостите от София поведоха още от началото на двубоя и до края не изпуснаха водачеството, като се поздравиха с петия си успех от началото на сезона. Момчетата на Цветан Антов пък загубиха за четвърти път, като освен това имат и две победи, като все още заемат седмото място във временното класиране с актив от 8 точки. Цветослав Острев изигра поредния си силен мач, като отбеляза 17 точки и към тях добави 2 борби, асистенция и открадната топка за общо 28 минути игра. Американецът Джеймс Анакреон и Илия Станков се отчетоха съответно с 12 и 10 точки за домакините. Френският баскетболист Алвин Етилопи се справи добре в защита, което му донесе дабъл-дабъл - 10 точки и 12 борби. От "сините" най-впечатляващо играха Лайнъл Чалмърс и Павел Иванов. Американецът бе най-резултатен за Левски и завърши с 16 точки, 3 борби, 2 асистенции и открадната топка, а българското крило пък отбеляза 15 точки след 100-процентова успеваемост при 6/6 за две точки и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Левски поведе с 4:0 след началната сирена и до края на мача не допусна нито за миг спартаковци да успеят да ги догонят. Точният мерник на дуото Павел Иванов и Лайнъл Чалмърс заедно с добрата игра на Джумейн Джоунс под кошовете доведоха до 27:18 за Левски след 10 минути на игрището. През втората част Спартак се опита да промени нещата, но неуспешно, като само желанието на Цветослав Острев и борбеността на Етилопи не достигнаха за обрат и почивката дойде при 50:42 за гостите.

След таймаута ситуацията за Спартак стана още по-сложна, след като след отлична игра на Джумейн Джоунс софиянци увеличиха преднината си до двуцифрена - 68:55. В заключителния период Спартак се опита да играе равностойно, но гостите така и не се отпуснаха, като логично стигнаха до победата с 83:67. Левски бяха по-добри в стрелбата, както от близко, така и от далечно разстояние. Вицешампионите имаха и известно предимство в подкошието - 30 срещу 23 борби за домакините.

В следващия осми кръг на плевенските баскетболисти им предстои трудно гостуване на петия Рилски спортист, като двубоя срещу самоковци е насрочен за петък, 6 декември от 18.00 часа. При евентуален успех плевенчани ще се изравнят със своите съперници по точки - по 10.

След края на срещата старши-треньорът на Спартак Цветан Антов каза, че загубата за неговите възпитаници е дошла главно от лошата стрелба от зоната за 3 точки. "Стрелбата от далечно разстояние не ни тръгна този път. Опитахме се да компенсираме с по-добра защита и да бъдем по-агресивни. Опитахме да разиграваме повече топката и се получи на моменти. Не мисля, че бяхме изнервени. На моменти бяхме припряни и имахме много желание. Нямам претенции към съдиите, ако е имало нещо не е било нарочно", заяви наставникът на плевенчани пред bball.bg.

Спартак игра в следния състав в двубоя с Левски: Цветослав Острев - 17 точки, Веселин Георгиев 4, Васил Александров 9, Джеймс Анакреон 12, Алвин Етилопи 10 (Александър Дяковски 3, Илия Станков 10, Симеон Ценов 2, Росен Софрониев 0, Михаил Танев и Борислав Генков не взеха участие).


Добавено в: Неделя, 01 Декември 2013 10:28

Петък,
 17 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.