Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Нови две титли за Рената Петкова

PostHeaderIcon Нови две титли за Рената Петкова

Новини - Атлетика
Плевенската лекоатлетка Рената Петкова за пореден път доказа, че е една от най-добрите спортистки в нашия град. На провеждащото се в Сливен Държавно първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст Рената спечели златните медали, както в сектора за мятане на диск, така и в дисциплината тласкане на гюле.
Първо при дискохвърлячките Петкова триумфира, като изпревари втората Антония Щерева (Атлет - Карнобат) с почти 6 метра. Рената завърши с 43.04 м, с което спечели титлата. Втората Щерева метна диска на 37.86 м, а трета стана Радостина Ганчева (Цветанка Христова - Казанлък) - 32.91 м.
В тласкането на гюле Рената Петкова отново бе над всички, като заслужи второ злато при девойките старша възраст. Петкова тласна гюлето на 12.67 метра. Плевенчанката взе реванш от Анна Чиприянова (Тот атлет - Габрово), след като двете атлетки бяха в обратен ред в подреждането в дисциплината за младша възраст в началото на този месец. Днес представителката на габровската школа записа 11.98 м и се окичи със среброто. Илияна Боюкова (ЛАК Ямбол) стана трета с 11.10 м. Тя беше с бронз и при младшата възраст.

В същото време Тихомир Иванов (Спартак Плевен) спечели среброто в сектора за скок височина, като преодоля 210 см. Тук шампион стана Георги Димитров (Локомотив - Пловдив) с резултат също 210 см, но плевенчанинът Иванов преодоля височината от втори опит. Галин Господинов (Лудогорец - Разград) стана трети със 190 см.

Вероника Попова, също от плевенския лекоатлетически клуб Спартак Плевен се окичи със среброто в сектора за хвърляне на чук. Тя завоюва второто място с постижение от 34.03 метра. Шампионка стана Антония Щерева (Атлет - Карнобат), която записа 40.60 м в най-добрия си опит. Трета се нареди Мария Кирова (Черно море Атлетик - Варна).

Плевенската атлетика спечели и бронзов медал извоюван от Александра Асенова в сектора за троен скок, като Асенова се пребори с неблагоприятните условия за скокови дисциплини (силен попътен вятър) и се нареди трета с 11.78 м (+2.8 м/сек). Шампионската позиция беше за Илияна Кънева (АСКЛА Сливен). Тя се приземи на 12.59 м (+4.9 м/сек) и изпревари Екатерина Вулева (СК Пранджева), която беше с най-добър опит от 12.40 м (+5.6 м/сек) и завърши втора.

Добавено в: Четвъртък, 14 Юни 2012 22:32

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.