Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Двама плевенчани са лидери в дисциплините си в българската атлетика през зимния сезон

PostHeaderIcon Двама плевенчани са лидери в дисциплините си в българската атлетика през зимния сезон

Новини - Атлетика
Двама плевенчани са лидери в своите лекоатлетически дисциплини след края на зимния сезон в България. Това показват публикуваните днес от bgathletic.com ранглисти. Балканският шампион в зала Тихомир Иванов е окупирал върха в класацията на скок височина за мъже с най-добро постижение от 225 см, а Яна Копчева е първа в сектора за тласкане на гюле при девойките с най-добър резултат през зимата от 12.70 метра. Иванов доскоро се състезаваше за СКЛА Спартак (Плевен), но от началото на годината вече скача за Свилоза (Свищов). Младата гюлетласкачка Копчева пък защитава цветовете на АК "Георги Дъков" (Плевен). Веднага след Тихомир във високия скок се нарежда Сунай Янушев от Спринт (Червен бряг) с 205 см, а Никола Георгиев от Спартак е пети със 193 см.

В останалите дисциплини плевенски регион има още седем представители, заели места в призовите тройки. Даниел Кънчовски от АК "Георги Дъков" е втори в тласкането на гюле за юноши с постижение от 12.81 метра, Невян Василев от АК Плевен 2014 също заема втората позиция в зимната ранглиста в петобоя за момчета под 16 години с 271 точки, а неговата съотборничка Симона Радева е втора в 60-метровото бягане с препятствия за момичета с резултат от 9.69 секунди.

При мъжете в скока на дължина Даниел Анков от АК Плевен 2014 е трети след зимния сезон с най-добър резултат от 7.37 метра. Александър Нинов от СКЛА Спартак (Плевен) заема призовата трета позиция в седмобоя при юношите младша възраст с 3 302 точки, а съотборникът му Йордан Попов е трети при момчетата в бягането на 60 метра с препятствия с постижение от 8.78 секунди. В седмобоя за юноши старша възраст лекоатлетът от Червен бряг Николай Петров също влиза в тройката за зимния сезон с най-добър резултат от 3 282 точки.


Добавено в: Петък, 20 Март 2015 17:21

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.