Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Седем медала за лекоатлетите от Плевенско

PostHeaderIcon Седем медала за лекоатлетите от Плевенско

Новини - Атлетика

По два златни и бронзови и три сребърни медала спечелиха състезателите от Плевенска област от националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст в столицата.
Отличи се възпитаничката на треньорката Галя Николова от плевенския АК „Георги Дъков” - Яна Копчева. Тя стана шампионка в дисциплините мятане на диск и тласкане на гюле. Плевенчанката разби конкуренцията на диск, отчайвайки съперничките си с отлични резултати. 39,98 метра бе нейно лично постижение. Тук бронзов медал спечели Кристияна  Николова от Спартак (Плевен) с 32,17 м.
Яна тласна гюлето на 14,09 м, докато най-добрия опит на основната й противничка бе 13,40 м.

На косъм от титлата завърши Браян Пейчев от Спартак (Плевен) в скока на височина при юношите. Той завърши с равен резултат 188 см с шампиона Николай Илиев от Бургас 98. Възпитаникът на Георги Гетов обаче направи повече фаулове и остана подгласник на бургазлията. Вицешампион е и Павел Танковски от Спартак (Койнаре) на 2000 м стипълчейз. Пред него финишира единствено Андрей Трифонов от Атлетик 90 (Луковит).

Сребро за Венелина Петкова от АК „Георги Дъков” в хвърлянето на копие при девойките. Тя не успя да се противопостави на Михаела Петкова от Дунав (Русе). В същата дисциплина, но при юношите съотборникът на Венелина - Мирослав Тодоров взе бронзов медал.


Добавено в: Неделя, 05 Юни 2016 15:54

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.