Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Три медала спечелиха плевенските атлети на Държавното за младша възраст в Правец

PostHeaderIcon Три медала спечелиха плевенските атлети на Държавното за младша възраст в Правец

Новини - Атлетика
Три отличия спечелиха плевенските състезатели на провелото се в град Правец на 18 и 19 юни Държавно първенство по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст. Най-големия успех постигна Никола Георгиев от Спартак Плевен, който извоюва сребърния медал в дисциплината скок височина. Никола беше съвсем близо и до титлата, но един неуспешен опит на шампионската височина от 188 см го лиши от златото. С него се окичи лекоатлетът от Спринт (Червен бряг) Сунай Янушев, който също завърши със 188 см, но преодоля летвата от първия си опит, докато Георгиев успя да я скочи от втори. Други двама атлети на Спартак Александър Янчев и Илиян Бенеков приключиха на шесто и седмо място в този сектор, като се справиха с височини от по 175 см.

Освен среброто на Никола Георгиев плевенските атлети спечелиха и два бронза при девойките. В спринта на 100 метра трета стана плевенчанката Виктория Георгиева, която грабна бронзовото отличие с постижение от 12.89 сек. Най-бърза стана Велислава Стаматова (Олимп 97 - Силистра), която се наложи с резултат от 12.56 сек, а среброто отиде при Снежана Грудева (Евър - Варна) след финиш на 12.85 сек.

Лекоатлетката на плевенския Спартак Геновева Иванова се окичи с бронзовия медал в сектора за хвърляне на копие за девойки, като успя да изпрати уреда на 31.06 метра. На повече от 2 метра пред нея шампионка стана Ясмин Бошнак от Казанлък с резултат от 33.80 метра. Среброто тук спечели Петя Бърдарова от Осите 60 (Петрич), която постигна 31.34 м. На призовото пето място се класира представителката на другия плевенски клуб "Георги Дъков" Петя Петкова, която хвърли копието на 28.07 метра.

Две плевенчанки се наредиха на пета и шеста позиция в сектора за мятане на диск, като състезателката на АК "Георги Дъков" Полина Макаева приключи участието с резултат от 31.35 метра, което и отреди петото място, а атлетката на Спартак Геновева Иванова стана шеста с постижение от 28.33 м. Шампионка в тази дисциплина е Антония Щерева от Атлет (Карнобат), която постигна 37.75 метра.

Още две призови позиции постигнаха юношите на АК "Георги Дъков". Шести в своите дисциплини се наредиха Борис Недялков в сектора за мятане на диск, а в хвърлянето на копие плевенчанинът Александър Стоенчев също успя да влезе в шестицата. Борис изпрати диска на разстояние 39.16 метра, а Сашо завърши с резултат от 44.03 м. На диск шампион стана Никола Дичев от Тракия (Пловдив) с 50.19 м, а на копие титлата стана притежание на друг пловдивчанин Здравко Карапеев, който спечели златото с постижение от 48.72 метра.


Добавено в: Четвъртък, 20 Юни 2013 11:09

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.