Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Рената Петкова с две титли, Тихомир Иванов - държавен шампион в скока на височина

PostHeaderIcon Рената Петкова с две титли, Тихомир Иванов - държавен шампион в скока на височина

Новини - Атлетика
Най-добрата плевенска лекоатлетка през последните 2-3 години - Рената Петкова за пореден път доказа своята класа, като на провелото се в Правец на 26 и 27 юни Държавно първенство за юноши и девойки старша възраст постигна уникален успех, като стана двойна шампионка - на диск и гюле. Друг плевенски атлет Тихомир Иванов също потвърди възходящата си форма, като се окичи със златото в дисциплината скок на височина при юношите. Освен трите титли състезателите на двата плевенски клуба, които участваха в шампионата - Спартак и "Георги Дъков" извоюваха и 2 сребърни и 3 бронзови медала. Рената Петкова за втора поредна година стана шампионка за девойки в тласкането на гюле. Сега тя тласна уреда на 13.86 м в най-добрия си опит.

Златната медалистка при младшата Анна Чиприянова (Тот атлет - Габрово) стана втора с 12.55 м. Деница Карамфилова (ЛК Цветанка Христова - Казанлък) заслужи бронза с 11.55 м. Втората атлетка от АК "Георги Дъков" в този сектор Виктория Миткова остана на шесто място с постижение от 10.24 метра.

В сряда Рената Петкова триумфира и в дисциплината мятане на диск, където изпревари своите противнички с повече от 4 метра. Рената хвърли уреда на разстояние 44.30 метра, като втора тук стана Антония Щерева (Атлет - Карнобат) с 40.00 м, а трета приключи казанлъчанката Деница Карамфилова с 37.78 м.

Силно плевенско присъствие имаше в скока на дължина за девойки, където в първата шестица влязоха цели три наши лекоатлетки, като две се качиха и на почетната стълбичка. Среброто стана притежание на Александра Асенова, която скочи 5.45 метра, а с бронза се окичи Мартина Лебанова с постижение от 5.17 м. Шеста в сектора завърши трета представителка на АК Спартак Плевен - Ирена Кацарска, която се приземи на 4.76 метра. Шампионка в сектора стана Дейзи Иса от Ч.Ч.Чендини с резултат от 5.88 м.

Александра Асенова успя да спечели и още един сребърен медал, този път в по-дългия троен скок, като постигна 11.95 метра, на 40 см зад двойната шампионка при девойките Дейзи Иса, която скочи 12.35 метра.

В хвърлянето на чук за девойки Виктория Миткова от АК "Георги Дъков" се пребори за бронзовото отличие, като стана медалистка с резултат от 34.01 м. Най-далеко от всички хвърли чука атлетката на Атлет (Карнобат) Антония Щерева, която запрати уреда на шампионската дистанция от 38.30 метра.

Най-големият успех при юношите постигна "Спортния талант на България" за тази година Тихомир Иванов. Младият плевенски скачач стана шампион с постижение от 200 см. След това Тихомир се пробва на още три височини - 210, 215 и 220 см, но направи по един неуспешен опит на всяка от тях. Втори на цели 15 см зад Иванов приключи Мартин Илиев от АК "Павел Павлов" (Враца), а бронза отиде при Милко Гемеджиев от Хеброс (Харманли), който скочи също 185 см. Шести в сектора стана плевенчанинът Никола Георгиев с резултат от 180 см.

Състезателят на АК Спартак (Плевен) Даниел Анков се окичи с бронза в скока на дължина при юношите, като скочи на разстояние 6.76 метра, като само сантиметър не му достигна за среброто, което отиде при пловдивчанина Кристиян Неделчев. С шампионската титла се поздрави Митко Асенов от Сливен, който се приземи на 6.92 метра. Анков беше близо до медал и в тройния скок, но остана четвърти с резултат от 14.12 метра.


Добавено в: Петък, 28 Юни 2013 11:48

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.