Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Атлетите на плевенския клуб "Георги Дъков" със сребро и бронз от Държавното първенство

PostHeaderIcon Атлетите на плевенския клуб "Георги Дъков" със сребро и бронз от Държавното първенство

Новини - Атлетика
Състезателите на плевенския клуб "Георги Дъков" извоюваха два медала - сребърен и бронзов на провелото се на 15 и 16 юни в град Правец Държавно първенство по лека атлетика за мъже и жени. Със сребърното отличие се окичи Михаил Костов в дисциплината хвърляне на копие, а поредния си медал, този път бронзов, спечели плевенската лекоатлетка Рената Петкова в сектора за тласкане на гюле. Рената можеше да се качи още един път на почетната стълбичка, но в мятането на диск 34 см не и достигнаха, за да грабне бронзовото отличие и остана на престижното четвърто място.

В сектора за хвърляне на копие националният рекордьор на България Кольо Нешев (Академик София) стана държавен шампион за 11-и път в своята кариера. Той изпрати уреда на 67.06 метра. Сребърният медал стана притежание на плевенчанинът Михаил Костов, който постигна резултат от 66.45 м. Бронзът отиде у Радослав Иванов (Дунав Русе) с 62.86 м. Вторият представител на АК "Георги Дъков" в този сектор Димитър Николов постигна 53.22 метра, което го нареди на шестата позиция в крайното подреждане.

Радослава Мавродиева (Сливен) спечели титлата на България в тласкането на гюле. Финалистката от европейското първенство триумфира на шампионата в Правец с втори най-добър резултат в кариерата си, като записа 18.48 м в шестия опит. На второто място се нареди Мариета Куцарова (Сливен) с 13.73 м, а трета завърши състезателката на АК "Георги Дъков" (Плевен) Рената Петкова с 13.31 метра. Втората плевенчанка, която взе участие в тази дисциплина Наталия Тотева не се представи много успешно, като хвърли уреда с почти 10 метра по-малко от шампионката - 9.62 м, което я класира на десетото място.

В неделния ден се проведе и дисциплината мятане на диск за жени, където Рената Петкова се нареди четвърта с резултат 41.74 метра. Тук шампионската титла отнесе 41-годишната Атанаска Димитрова (Дунав Русе), която прати уреда на 47.39 м. Второто място в сектора беше за специалистката в тласкането на гюле Радослава Мавродиева (АСКЛА Сливен) - 44.55 м. Любителите на леката атлетика станаха свидетели на интересен факт в тази дисциплина, като бронзовото отличие успя да спечели ветеранката Стефания Симова (Берое - Стара Загора), която е на 50 години. Тя завоюва третото място с постижение от 42.08 м и изпревари с десетилетия по-младите си съпернички. Призовото шесто място спечели втората плевенчанка в сектора Наталия Тотева, която запрати диска на разстояние 38.19 метра.

АК "Георги Дъков" имаше представители и в сектора за хвърляне на чук за жени, като трите плевенчанки участващи тук се наредиха между пето и седмо място. Виктория Миткова с 29.22 метра стана пета, шеста с 27.49 завърши Татяна Дончева, а седма приключи Наталия Тотева с постижение от 26.66 м. Тук златото стана притежание на Михаела Методиева от КЛАСА с резултат 51.27 метра.


Добавено в: Вторник, 18 Юни 2013 11:03

Четвъртък,
 2 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.