Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Титла, сребро и два бронза за плевенските лекоатлети от турнира "Нови звезди"

PostHeaderIcon Титла, сребро и два бронза за плевенските лекоатлети от турнира "Нови звезди"

Новини - Атлетика
Плевенските лекоатлети се представиха повече от успешно на провелия се на 23 май на стадиона на НСА „Васил Левски” в София 35-ти международен турнир за мъже и жени "Нови звезди". Нашите спортисти извоюваха един златен, един сребърен и два бронзови медала в конкуренцията на над 200 атлети от България, Куба, Румъния, Турция, Сърбия и Македония, които се състезаваха в 18 дисциплини. Титлата в сектора за мятане на диск при жените спечели лекоатлетката на плевенския клуб "Георги Дъков" Рената Петкова, която беше най-добра и постигна резултат от 42.88 метра. На третото място в дисциплината се нареди нейната съотборничка и съгражданка Наталия Тотева, която хвърли уреда на 40.38 метра. Среброто в сектора грабна Григория Нанева от КЛАСА с 42.12 м.

В дисциплината хвърляне на копие при мъжете плевенският лекоатлет Михаил Костов (АК Георги Дъков) беше най-добре представилия се българин, като се окичи със сребърното отличие с постижение от 64.00 метра. На малко повече от 4 метра пред него златото спечели сърбинът Никола Првулович с 68.12 м. Трети тук се класира Марк Славов от КЛАСА, който хвърли копието на 59.60 м.

Второто бронзово отличие за Плевен спечели състезателят на Спартак Даниел Анков, който приключи трети в скока на дължина при мъжете с постижение от 6.79 метра. Шампион в сектора стана Данис Ерадари от ЦСКА със 7.88 м, а среброто стана притежание на Живко Петков от АСКЛА - Сливен, който скочи 7.01 метра. Малко по-късно Даниел Анков се пусна и в тройния скок, където не успя да се добере до медал, като стана четвърти с резултат от 14.80 метра. Титлата в този сектор извоюва Радослав Димитров от Локомотив (Пловдив) с постижение от 16.44 метра.


Добавено в: Петък, 24 Май 2013 16:23

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.