Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Над 5 000 зрители гледаха супермото шоуто на писта "Долна Митрополия"

PostHeaderIcon Над 5 000 зрители гледаха супермото шоуто на писта "Долна Митрополия"

Новини - Моторни спортове
Над 5 000 зрители дойдоха да наблюдават на писта "Долна Митрополия" край Плевен състезанието за Гран при България, което бе втори кръг на Европейския шампионат по супермото, първи кръг на Източноевропейския шампионат и първи кръг на Републиканския шампионат на писта. Пилоти от България, Сърбия, Турция, Румъния, Австрия и Македония взеха участие в надпреварата, информират от Българската федерация по мотоциклетизъм. В клас SM65 от Европейския шампионат по супермото победител стана Андреас Хофлер (Австрия), който финишира преди нашия представител Кристиан Иванов (и двамата с мотори КТМ). В клас SM85 битката се водеше до последната обиколка на втория манш, като Хакан Халми (България) с КТМ успя да задмине основния си конкурент Максимилиан Хофлер (Австрия) и спечели решителната победа, въпреки че в първия манш нашето момче остана на второ място. Трети в крайното класиране е Кан Ончу (Тур).

В клас S3 + Open Ангел Караньотов (ТМ) затвърди мнението, че се намира в отлична форма и през двата манша показа класа, която го изведе до върха. Втори и трети останаха Александър Георгиев (КТМ) и Янко Ташев (Хонда).

В клас „Скутер” от състезанията от Източноевропейския и Републиканския шампионати на писта първото място стана притежание на Лауренцио Чурешку (Румъния), следван от Боян Петров (Априля), а трети е друг представител на северната ни съседка Кристиан Сандулеску. В клас SP Junior триумфира Милен Георгиев (Априля). В клас SP 600 спечели сърбинът Ненад Стоянович (Ямаха), втори е Йонел Паскота (Румъния), а трети е българинът Бойко Божинов (Ямаха).

В клас SBKS 600 трима българи се качиха на подиума. Първи е Пламен Петров (Кавазаки), следван от Веселин Митев (Ямаха). Трети се нареди Павел Драганов (Кавазаки). В един от най-интересните класове, SBKS 1000, шампион в Плевен стана сърбинът Бранислав Йованович. По средата на състезанието той изблъска опитващия се да го задмине Калоян Ангелов, с което не позволи на българина да атакува челното място. След падането Ангелов не завърши състезанието и отпадна. Публиката бурно освирка Йованович за постъпката му, който в последствие многократно се извини и заяви, че сблъсъкът е бил неволен, като отиде лично при Ангелов и му стисна ръката. Втори в този клас е друг представител на Сърбия Драган Станкович, а трети е Павел Павлов с Хонда.

В очаквания с огромен интерес клас SST 1000 Мартин Чой с БМВ финишира с повече от минута преднина пред конкуренцията, като направи и най-бързата обиколка за деня - 1:33.208 мин. Втори е Красен Кънчев (БМВ), трети остана Александър Ленев (Хонда).

В официалната церемония по награждаването се включи новоизбраният президент на БФ Автомобилизъм Владимир Илиев. Любителите на състезанията на писта и супермото ще могат да се върнат в Плевен след две седмици (14-15 юни), когато трасето "Долна Митрополия" отново ще бъде домакин на поредните кръгове в Източноевропейския шампионат по супермото (2-ри кръг), Източноевропейския шампионат на писта (3-ти кръг) и Републикански шампионат на писта (3-ти кръг).


Добавено в: Неделя, 01 Юни 2014 19:39

Понеделник,
 6 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.