Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Пистата край Долна Митрополия приема втория кръг от Европейския шампионат по супермото

PostHeaderIcon Пистата край Долна Митрополия приема втория кръг от Европейския шампионат по супермото

Новини - Моторни спортове
Този уикенд писта "Долна Митрополия" край Плевен ще приеме втория кръг от Европейския шампионат по супермото в класовете SM Junior и S3 и третия кръг от Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта, информират от Българската федерация по мотоциклетизъм. Близо 100 състезатели ще вземат участие в надпреварата, която се провежда за седми пореден път в памет на големия деятел на мотоциклетния спорт Димитър Калчев. В Европейския шампионат по супермото, както обикновено, голямата битка е между пилотите от България и Турция, като след първия кръг на шампионата, проведен през май в Румъния, братята Дениз и Чан Ончу (КТМ, 85сс, 47 точки) оглавяват класирането, пред Димитър Петров (КТМ, 85сс, 40 точки).

При най-малките пилоти с кубатура на мотоциклетите 65сс, Виктор Нейчев (КТМ, 47 т.) се нарежда пръв във временното класиране. При по-големите машини на Европейския шампионат от клас S3, Хакан Халми (КТМ, 250сс, 50 т.) направи отличен дебют в новия си клас, като в Долна Митрополия ще бъде и неговото официално първо участие на 100% асфалтовата писта, която всички знаят е сериозно предизвикателство дори и за най-опитните състезатели.

За почитателите на най-големия клас 450сс/ОПЕН, Александър Георгиев (КТМ, 50 т.) и Янко Ташев (Хонда, 44 т.) са подготвили специфичното преследване в компанията на останалите състезатели, но крайният резултат от борбата им ще стане ясен едва след неделните стартове.

Успоредно със супермото състезанието в Плевен, почитателите на бензина този уикенд ще наблюдават и третия кръг на Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта. За пистата в Долна Митрополия това ще бъде първото от общо три домакинства през сезон 2015-та. За почитателите на градския клас Скутери, програмата включва и първия кръг за този клас, като интересното в него е участието на някои пилоти от големите класове в клас Скутери, което е нещо ново за шампионата.

Както винаги, състезанието в летищен комплекс "Долна Митрополия" ще предложи на почитателите на високите скорости тренировки и квалификации в петък и събота, а в неделя от 11.00 часа започват и стартовете, които ще определят победителите в Grand Prix Bulgaria този уикенд.


Добавено в: Петък, 12 Юни 2015 10:28

Четвъртък,
 18 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.