Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ

PostHeaderIcon Добри резултати за шахматистите на СКШ "Спартак Плевен XXI" на Държавното първенство за деца

Новини - Шахмат

Като успешно отчете представянето на своите състезатели ръководството на СКШ "Спартак Плевен XXI" на завършилото на 4 юни ДИП по шахмат за деца до 8 и 10 години. На него клубът се представи с 8 шахматисти. От трима от тях се очакваше да постигнат добри резултати и те оправдаха очакванията. Кристиан Георгиев доказа, че е новото име в групата до 10 години, където участвуваха 58 състезатели. Почти всички партии и в трите турнира, той ги изигра на първите три маси. В класическия шах Кристиан започна с 4 точки от 6 партии, но в седмия кръг загуби спечелена позиция, която го отдалечи от челото и той завърши с 5 точки от 9 възможни.
Преглед на 0 коментара... >>

Добавено в: Сряда, 08 Юни 2016 18:20

Виж още...

 

PostHeaderIcon Малкият плевенски шахматист Кристиян Георгиев спечели Купа "Янтра Днес"

Новини - Шахмат

Пореден голям успех на състезателите на СКШ "Спартак Плевен XXI"! След Купа България за мъже, и Купа "Янтра Днес" за деца е притежание на плевенския шахамтен клуб!
На 26 март 2016 година във Велико Търново се проведе турнир по ускорен шах за деца до 12 години за купата на вестник "Янтра Днес", при контрола за игра от 15 минути + 5 секунди добавка и 79 участника. Главен съдия беше IA Николай Йорданов. Организаторите от шахматен клуб "Етър" и домакините от "Янтра Днес" се бяха погрижили да направят един истински празник за децата. И се получи!
Специални благодарности и поздравления за отличната организация на г-н Тихомир Стефанов и г-жа Светла Йорданова.
Преглед на 0 коментара... >>

Добавено в: Неделя, 27 Март 2016 16:14

Виж още...

 

PostHeaderIcon Отборите на МГ "Гео Милев" окупираха първите места на Областните ученически игри по шахмат

Новини - Шахмат

На 14 и 15 март в шах-клуба в зала "Спартак" се състояха Областните ученическите игри по шахмат. И при малките, и при големите, на първо място съвсем очаквано се класираха отборите на МГ "Гео Милев" (Плевен), които победиха във всичките си срещи и продължават на зоналния кръг, който ще бъде през месец април.
През първия ден играха отборите в групата 5-7 клас. Три отбора играха по системата "всеки срещу всеки". Решаващата среща бе между тимовете на МГ "Гео Милев" (Плевен) и  СОУ "Петър Берон" (Червен бряг). Тя протече доста оспорвано, но в крайна сметка плевенчани победиха с 3:1. Трети остана отборът на СОУ "Христо Смирненски" (Гулянци). Отборът на МГ "Гео Милев" бе в състав: Валентин Митев, Владимир Върбанов, Стилиян Нановски, Галина Николова и Никола Ненков.
Преглед на 0 коментара... >>

Добавено в: Сряда, 16 Март 2016 09:13

Виж още...

 

PostHeaderIcon СКШ "Плевен XXI" организира два шахматни турнира през декември

Новини - Шахмат
Два турнира по шахмат ще се проведат в средата на следващия месец в Плевен, като техен организатор е СКШ "Плевен XXI". На 18 и 19 декември 2015 г. ще се състои турнир Б "Проходна пешка" за начинаещи състезатели. Право на участие в него ще имат деца, родени след 1 януари 2005 г. Основният турнир "Опен Плевен XXI", който ще бъде за напреднали състезатели, ще се проведе на 19 и 20 декември, като право на участие ще имат шахматисти с ЕЛО под 2200. Турнирът ще важи за ФИДЕ и български рейтинг.
Преглед на 0 коментара... >>

Добавено в: Вторник, 24 Ноември 2015 19:08

Виж още...

 

PostHeaderIcon Мариян Маринов изненадващо спечели ноемврийския открит турнир по шахмат в Плевен

Новини - Шахмат
Открит турнир по шахмат бе проведен на 21 и 22 ноември в зала "Спартак" в Плевен, като негов домакин бе "Спартак Плевен XXI". Той се проведе в 6 кръга по "швейцарска система" и в него взеха участие 10 шахматисти. Малко изненадващо, но напълно заслужено, турнирът бе спечелен убедително от Мариян Маринов, който бе чак шести по рейтинг, но постигна 5.5 точки от 6 възможни, като жребият го срещна с всички фаворити.
Преглед на 0 коментара... >>

Добавено в: Понеделник, 23 Ноември 2015 10:11

Виж още...

 

PostHeaderIcon 12 шахматисти мериха сили в турнир по случай "Деня на будителите"

Новини - Шахмат
Открит турнир по ускорен шах по случай "Деня на будителите" бе проведен на 31 октомври в зала "Спартак". Той се проведе в 7 кръга по "швейцарска система" и в него взеха участие 12 шахматисти. Най-младият участник в турнира бе на 9, а най-възрастният - на 84 години. До изненади не се стигна и в призовата тройка се наредиха тримата шахматисти с най-високо ЕЛО. Турнирът бе спечелен убедително от Мартин Дяков, който постигна 6.5 точки от 7 възможни. На второ и трето място с по 5 точки останаха Цако Иванов и Емил Шукин.
Преглед на 0 коментара... >>

Добавено в: Понеделник, 02 Ноември 2015 08:17

Виж още...

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следващ>> > Край >>

Страница 1 от 27
Събота,
 21 Януари 2017 г.
Предстоящи срещи

2017-01-21, 18.00 ч.

15 Кръг - НБЛ (мъже)

Лукойл Академик - Спартак ПлевенTemplate created by TechLine.de.