Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Два сребърни медала за българите от Европейския шампионат по супермото край Плевен

PostHeaderIcon Два сребърни медала за българите от Европейския шампионат по супермото край Плевен

Новини - Моторни спортове
Хакан Халми и Борислав Стоименов взеха сребърните медали в генералното класиране в своите класове след последния кръг от Европейския шампионат по супермото, който се проведе през изминалия уикенд на писта "Долна Митрополия" край Плевен. Над 90 мотоциклетисти от Турция, Румъния, Македония, Австрия, Сърбия и България си оспорваха призовите места в традиционната надпревара, която се състоя в памет на г-н Димитър Калчев, дългогодишен председател на Организационния комитет за Гран При България и един от най-истинските приятели и поддръжници на мотоциклетния спорт. Най-близо до титлата беше Хакан Халми (КТМ), но той не успя да стане европейски шампион в клас SM85, след като днес остана 4-ти и в двата манша и с общ актив от 156 точки остана на точка зад Чан Ончу (Турция).

Подкрепян от зрителите по трибуните, Халми даде всичко от себе си, но конкурентите му бяха с една идея по-бързи и българинът не успя да намери място в тройката на днешното състезание. В този клас крайното класиране е: първи - Максимилиан Хофлер (Хусварна), който спечели и 2-та манша, втори остана Чан Ончу (Турция), а трети неговият брат-близнак Дениз Ончу и двамата с машини КТМ.

В клас SM65 на Източноевропейския шампионат победител стана Андреас Хофлер от Австрия (КТМ), а втори Кристиян Иванов (КТМ). В клас S3 на европейския шампионат по супермото българинът Борислав Стоименов (КТМ) остана втори в генералното подреждане за европейската титла след турчина Асрин Роди Пак (КТМ). Турчинът днес имаше технически проблем и не успя да завърши и в двата манша, но въпреки това точките, които беше събрал до момента, му отредиха европейската титла. Победител в днешното състезание в този клас стана Мудзихит Зенгин (ТМ), втори е Борислав Стоименов (КТМ), а трети Веселин Иванов (Кавазаки).

В клас SM OPEN от Източноевропейския шампионат победител е Александър Георгиев (КТМ), втори Влад Меага (Румъния), а трети Янко Ташев (Хонда). В отборното класиране на Източноевропейския шампионат първа е България, следвана от Турция и Румъния. В клас SP Junior победител е Милен Георгиев (Априля). В клас SBKS600cc победител е Петър Петров (Ямаха), втори е Далибор Милетич (Сърбия) с Ямаха, а трети Пламен Петров (Кавазаки).

В клас SBKS1000cc шампион стана Драган Станкович (Сърбия) с БМВ, втори е Георги Михайлов (Хонда), а трети Петър Тодоров (Хонда). В клас SSP600cc шампион стана Ненад Стоянович, слeдван от Бойков Божинов (Ямаха) и Спасимир Ячков (Хонда).

В най-очаквания старт в клас Superstock1000cc Мартин Чой (БМВ) абсолютно затвърди лидерските качества и спечели убедително напреварата, като дори направи и рекордно бърза обиколка 1:31.796. В крайното подреждане при 1000-кубиковите машини втори на 15 секунди след Чой остана Велислав Марков с Кавазаки, а трети Красен Кънчев (БМВ).

През целия състезателен уикенд времето беше с пилотите и зрителите, дошли да наблюдават състезанието и въпреки горещите температури хората останаха доволни от майсторското каране и феърплея на състезателите, като през двата дни не станаха свидетели на нито един инцидент по трасето.

Източник: Спортал


Добавено в: Неделя, 27 Юли 2014 19:19

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.