ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Изтеглиха жребия за финалите на Каменица Фен Купа 2014, плевенският "ГП Лука" попадна в група "Е"

PostHeaderIcon Изтеглиха жребия за финалите на Каменица Фен Купа 2014, плевенският "ГП Лука" попадна в група "Е"

Новини
На специална пресконференция днес, бе изтеглен жребият за националните финали на Каменица Фен Купа 2014, които ще се проведат този уикенд (30 и 31 август) на градския стадион в Русе. Съдбата на 24-те отбора финалисти в тазгодишното издание на турнира бе решена с помощта на генералния секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов и олимпийската шампионка по гребане Ваня Гешева. Националните финали ще протекат по добре познатата схема - 6 групи по 4 отбора. Единственият плевенски отбор, който преодоля квалификациите, "ГП Лука" попадна в шестата група "Е", заедно с тимовете на "Лазур Свети Влас" (Свети Влас), "Парк Дизайн" (Русе) и "Дринк Теам" (Стара Загора).

Отборите във всяка от групите ще изиграят по 3 мача всеки срещу всеки, като първите два тима и четирите най-добри трети ще продължат във фазата на директните елиминации, където всеки равен мач ще се решава с дузпи.

"С огромно удоволствие искам да Ви споделя, че за дванадесета поредна година Каменица Фен Купа отбеляза огромен успех. В турнира се включиха близо 1 800 отбора и над 18 000 участници. Изиграни бяха над 2 000 футболни дербита, а броят на раздадените награди и отличия надхвърли 7 000", с тези думи Кирил Глушков, мениджър "Събития" в "Каменица" АД, даде начало на жребия. Като единствена дама сред официалните гости, в тегленето на жребия първа се изяви олимпийската шампионка по гребане Ваня Гешева като изтегли отбора на "Анархия" от града домакин, който ще оглави група "А". Заедно с русенци в първата от шестте групи се паднаха и "Южен Полъх" (Пловдив), "Белатрикс" (Смолян) и "Шести Участък" (Габрово).

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов отличи приноса на Каменица Фен Купа за развитието на българския футбол, след което също се включи в жребия и изтегли отбора на "Никон М" (Велико Търново), който отива в група "Б" заедно с тимовете "Ремиза" (Стара Загора), "Марибор" (София) и националните шампиони за 2013-та "Антибиотик" (Разград).

Следващият в тегленето на жребия бе домакинът Кирил Глушков. Той извади от урната името на "Ветерани Черно Море" (Варна). Те ще споделят група "В" с конкурентите си "ВиК ООД Враца", "Русокастро" (Бургас) и "ПСЖ" (Кюстендил).

Борбата за надмощие в група "Г" също се очертава много оспорвана. В нея се подредиха тимовете на "Каталунците" (Кирчево), "Оазис" (Пловдив), "Стрелците" (София) и "МК Галакси" (Хасково).

Жребият отреди начело на група "Д" да бъдат националните шампиони за 2007-ма и 2010-та година "Трите Мечки" (Шумен), които със сигурност ще дадат всичко от себе си в стремежа да отбележат требъл от национални титли. Техни конкуренти в груповата фаза ще бъдат "Пчелна Майка" (Враца), "Авангард" (Сандански) и "Интер" (Варна).

Пътуването до Рио де Жанейро не е единственият залог, който стои пред победителите в тазгодишното издание на турнира. Допълнителен стимул за тях носи и социалната кауза на Фен Купа 2014 - "Дари гол", която превръща всички участници в потенциални благодетели за българския футбол. В рамките на кампанията до момента, за всеки отбелязан гол по време на мачовете от турнира, "Каменица" АД ще заделя по 1 лев в специална благотворителна сметка, а събраната сума ще бъде инвестирана в подобряване на футболната среда в града на бъдещите национални шампиони.

Отбелязаните до момента голове от 28-те квалификационни и 12-те полуфинални кръгове са точно 8 593. Към тази сума остава да се добавят и попаденията от националните Финали.


Добавено в: Вторник, 26 Август 2014 15:28

Вторник,
 7 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.