ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Плевенският "ГП Лука" стана шампион в регионалния полуфинал на "Каменица Фен Купа 2014"

PostHeaderIcon Плевенският "ГП Лука" стана шампион в регионалния полуфинал на "Каменица Фен Купа 2014"

Новини
Плевенският аматьорски футболен тим "ГП Лука" стана шампион в регионалния полуфинал на "Каменица Фен Купа" за Областите Плевен и Велико Търново, който се проведе този уикенд на стадион "Ангел Кънчев" в Трявна. Купата им бе връчена от футболната легенда от 1994 година Бончо Генчев и кмета на Община Трявна, Драгомир Николов. Заедно с "ГП Лука" напред по пътя за Маракана продължава и тимът на "Никон М" (Велико Търново). Двата отбора ще премерят сили с останалите 22 състава финалисти от цялата страна по време на националните финали в Русе в края на август. Тогава ще стане ясно и името на новите национални шампиони на "Фен Купа", които ще заминат за една от най-мечтаните футболни дестинации - легендарният стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.

Защитникът Тихомир Дамянов от "ГП Лука" откри резултата във финалния мач още в първите минути. Малко след това гардът голмайстор се разписа отново във вратата на "Никон М", след което „ГП Лука“ забавиха темпото и преминаха в силна защита. В последните минути на срещата Тихомир Дамянов отново се изяви в точния момент, като пресече неточен пас на "Никон М" и със светкавична контраатака новите регионални шампиони на Централна Северна България оформиха крайното 3:0. На трето и четвърто място се класираха горнооряховските отбори "Пчеларите" и "Импулс".

Цветомир Цветанов от тима на "Импулс" бе обявен за "Най-добър вратар", благодарение на светкавичните си рефлекси, а наградата за "Най-атрактивен състезател" отиде при Красимир Карозов от "Пчеларите". Отличието "Отбор - дарител" отиде при шампионите от Плевен "ГП Лука". Те отбелязаха 25 попадения и с това дадоха най-голям принос към социалната кауза на "Фен Купа 2014" - "Дари гол". В рамките на кампанията, всяко попадение реализирано по време на турнира ще се превърне в дарение от 1 лев. Събраният капитал ще бъде вложен в реновация или изграждане на футболни съоръжения в града на бъдещите национални шампиони на турнира.

Броят на отбелязаните до момента голове е 8 084, а до края на кампанията остава повече от месец. Футболните емоции в близост до терените не стихваха през целия уикенд. Стилният и функционален смартфон Samsung Galaxy Core от куиз играта на GLOBUL отиде при късметлията Цветан Великов от Плевен. Най-ловкият участник във футболното жонглиране на Ford Moto-Pfohe бе Константин Русев от Велико Търново. Той успя да реализира 19 главички и с това си заслужи спа-уикенд за двама в Банско.

Следващият регионален полуфинал на турнира ще се състои през уикенда на 26 и 27 юли, на стадион "Христо Ботев" в Габрово.


Добавено в: Неделя, 20 Юли 2014 18:27

Понеделник,
 6 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.