Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Този уикенд ще се проведе открит турнир по шахмат за Купа "Плевен XXI"

PostHeaderIcon Този уикенд ще се проведе открит турнир по шахмат за Купа "Плевен XXI"

Новини - Шахмат
На 4 и 5 октомври СКШ "Плевен XXI" организира открит турнир по шахмат по повод 15 години от създаването си, съобщават от клуба. Право на участие имат всички български и чуждестранни шахматисти с ЕЛО до 2300, подали заявка за участие в срок до 2 октомври и заплатили съответната турнирна такса. Състезателите ще бъдат запознати с регламента на турнира на техническата конференция, която ще започне в 10.30 часа в съботния ден. Партиите от първия кръг ще стартират в 11.00 ч, а официалното откриване ще бъде в 13.30 ч, преди началото на втория кръг. На 4 октомври ще се играят 4 кръга по швейцарска система, при контрола 50 минути на състезател с добавка от 10 секунди на всеки изигран ход.

В неделя, 5 октомври, ще се играят още 3 кръга с начален час 8.30. Турнирът ще бъде валиден за български рейтинг и ще се ръководи от главния съдия мс Димитър Илиев от София. В състезанието са поканени да участват бивши и настоящи състезатели на СКШ "Плевен XXI". Петнадесет от тях ще бъдат наградени с плакети за значителен принос в развитието на клуба. На проявата се очаква да присъстват и четиримата досегашни председатели на плевенския клуб - Марио Стоянов, Петьо Маринов, Пламен Маринов и гросмайстор Борис Чаталбашев. Сред гостите на турнира ще бъдат представители на плевенски фирми и организации, съдействали при организирането му.

Победителят ще спечели купа на името на клуба. Купа ще получат и най-добре представилият се плевенски шахматист, както и дете до 12 години с най-предно класиране. Според регламента ще бъдат връчени общо 22 награди в различни категории - мъже, жени, ветерани, младежи и девойки до 20 години, момичета и момчета до 10 и 14 години, деца до 8 години, най-малък и най-малка участничка. Предвидена е награда и за най-добре представил се шахматист от СКШ "Плевен XXI".

Награждаването на победителите и закриването на турнира е обявено за 15.30 часа в неделя следобед. Повече информация за регламента може да получите от сайта на клуба www.pleven21.com.

До момента са записани 112 шахматисти, състезатели от над 20 клуба от страната. От тях 88 имат български коефициент-ело. Начело в стартовия лист е състезателят на СКШ "Спартак Плевен XXI" фиде-майстор Николай Йорданов, с българско ЕЛО 2297.


Добавено в: Четвъртък, 02 Октомври 2014 10:42

Събота,
 22 Юни 2024 г.


Template created by TechLine.de.