Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ ОДЗ "3-ти март" беше домакин на първия детски шахматен турнир

PostHeaderIcon ОДЗ "3-ти март" беше домакин на първия детски шахматен турнир

Новини - Шахмат
Миналия четвъртък, 17 април ОДЗ "3-ти март" в Плевен беше домакин на първия детски шахматен турнир, информира БГ Север. Състезанието се проведе в 5 кръга по швейцарска система. В турнира взеха участие 14 деца от по-напредналите, които се обучават в градината близо 6 месеца от треньора на "Спартак Плевен XXI" - мс Михаил Гигов. Победител с пълен актив от 5 точки стана Виктор Калинов. На второ място се класира Елина Калоянова с 4 точки, а на трето нейният брат Васимир Калоянов с 3.5 точки. Със същия точков актив, но с по-лоши допълнителни показатели, четвърти се класира Людмил Драгомиров. Пета остана Ванеса Мирославова с 3 точки, а шести - Дани Петев с 2.5 точки.

Отлично се представи и Калоян Константинов, но много пропуски в по-добри позиции му попречиха да се класира на челните места. За завършилите на първите 6 места бяха предвидени медали, като всички участници получиха грамоти за успешно завършено шахматно обучение. За финал всеки млад състезател получи парче от шахматната торта, разрязана собственоръчно от директора на ОДЗ "3-ти март" Веселка Димитрова.

"Получи се много оспорвано състезание, като до последният момент не беше ясна призовата тройка. Децата за първи път имаха възможност да почустват тръпката и вълнението от истинско шахматно състезание. Не лисваха и сълзи накрая от пропуснати победи. Аз съм изключително доволен от тренировъчният цикъл, тъй като видях няколко бъдещи шахматни таланта. Ние като ръководство на клуба ще направим всичко възможно тези деца да продължат своето обучение в школата на "Спартак Плевен XXI". Предстои среща с родителите, на която ще обсъдим всичко в детайли. Специални благодарности на директора на ОДЗ "3-ти март" Веселка Димитрова, за нейната помощ и инициативност", сподели съдията на турнира и председател на СКШ "Спартак Плевен XXI" Петьо Маринов.

От ръководството на клуба информират още, че до края на месец май ще бъдат проведени още 3 турнира, в детските градини ЦДГ "Иглика", ЦНГ "Юнско въстание" и ЦДГ "Щурче".


Добавено в: Четвъртък, 24 Април 2014 16:35

Неделя,
 5 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.