Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Нови успехи за шахматистите на "Плевен 21" от турнир в Пловдив

PostHeaderIcon Нови успехи за шахматистите на "Плевен 21" от турнир в Пловдив

Новини - Шахмат
През изминалия уикенд (9 и 10 ноември) в зала "Москва" на „Новотел - Пловдив" за 5-ти пореден път се проведе детският шахматен турнир "Купа Тримонциум". Проявата бе организирана от ШК "Пловдив" със съдействието на местната Община. Участие в турнира взеха 117 деца от 5 до 14-годишна възраст, състезатели на 22 шахматни клуба от цяла България, както и гости от Турция и Гърция. Това е своеобразен рекорд по брой участници в детски шахматен турнир. Децата бяха разделени в турнир А - за момичета и момчета до 10, 12 и 14 години, и турнир Б - за момичета и момчета до 8 години. По регламент се играха 7 кръга по Швейцарска система, с контрола 50 минути и добавка по 10 секунди на ход. СКШ "Плевен 21" се представи с 8 свои състезатели - 2 момичета и 6 момчета, във възрастови групи до 8, 10 и 12 години, пише клубния сайт pleven21.com.

Най-голям успех постигна 8-годишната Кристина Апулчева, ученичка в НУ "Отец Паисий", която с натрупаните 5 победи от 7 възможни изпревари всички свои конкурентки и спечели голямата награда - велосипед, златен медал и флагче. Малката ни шахматистка започна турнира със загуба, но успя да се мобилизира и постигна 5 поредни победи. Другата състезателка на плевенския клуб Емилия Петрова събра 3 точки и се нареди 8-ма в класирането при момичетата.

При най-малките момчета - до 8 години за СКШ "Плевен 21" играха Иван Червенков и Пламен Василев, които спечелиха по 4 точки и заеха съответно 10-то и 15-то място. В турнир А при момчетата до 12 години бронзово отличие с актив от 4.5 точки спечели Стилиян Нановски, ученик в МГ "Гео Милев". Той бе изпреварен само от представителите на домакините Виктор Боев и Иван Кочиев. За третото си място Стилиян също получи флагче и парична награда.

Близко до медалите бяха и 10-годишните момчета на клуба. С актив от 4.5 точки завършиха Михаил Кирков и Валентин Митев, което им отреди 4-то и 6-то място в групата с най-многобройна конкуренция. Момчетата бяха наградени с футболни топки лично от бившия футболист Петър Зехтински, който сега е директор на дирекция "Спорт и младежки дейности" в Община Пловдив. Малко по-назад в класирането остана Захари Иванов с 3.5 точки.

Източник: pleven21.com


Добавено в: Сряда, 13 Ноември 2013 15:20

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.