Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Девойките на Шугар с голям успех, спечелиха бронзовите медали от Републиканското

PostHeaderIcon Девойките на Шугар с голям успех, спечелиха бронзовите медали от Републиканското

Новини - Хандбал
Девическият тим до 17 години на плевенския хандбален клуб Шугар постигна голям успех на провелите се от 8 до 10 юни в град Габрово финали на Републиканското първенство в тази възрастова група. Момичетата на Силвия Марковска се окичиха с бронзовите медали, като в срещата за третото място плевенските хандбалистки победиха Васил Левски (Нови пазар) с 32:26. Шампионки станаха домакините от Бъки (Габрово), които във финала надделяха над Етър'64 (Велико Търново) с 29:20. Шугар бяха на крачка и от класиране за големия финал, като в полуфиналния мач срещу Етър'64 поведоха с 8:4 и показаха много добра игра. Търновки, обаче успяха да стопят аванса на нашите до почивката, която дойде при равенство - 12:12.

След таймаута плевенчанки се опитаха да противостоят на силните си опонентки, но отпаднаха физически и загубиха с 18:27. Така те трябваше да се борят за бронзовите отличия в мач срещу отбора от Нови пазар, загубил другия полуфинал от габровския Бъки с 25:14. В срещата за медалите Шугар надделяха в оспорван двубой над новопазарки и заслужено влязоха в челната тройка на първенството.

Младите плевенски хандбалистки стигнаха до полуфиналите след като станаха втори в своята предварителна група, като в битката за първото място в групата възпитаничките на Марковска отстъпиха на Бъки с 16:17. Габровските момичета дръпнаха с три гола през първата част за 9:6, но веднага след почивката "Шугар" изравниха и до средата на втората част играта вървеше гол за гол. Домакините отново успяха да излязат напред с три поредни попадения и това се оказа решаващо за крайния успех. В последните минути плевенчанки успяха да върнат интригата с поредни попадения на лидерката им Александра Антонова, но в крайна сметка габровки удържаха победата с гол повече.

С тази загуба "Шугар" заеха второто място в групата, след Бъки и пред Ники-Спорт (Сливница) и Шумен'98. В другата предварителна група за полуфиналите се класираха Етър'64, като първи и втория Васил Левски (Нови Пазар), а отборите на Нове (Свищов) и Панагюрище отпаднаха. Така се стигна до полуфиналите между Етър'64 - Шугар и Бъки - Васил Левски.


Добавено в: Вторник, 11 Юни 2013 10:46

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.