ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Партизан взе второ областно дерби и е на точка от върха

PostHeaderIcon Партизан взе второ областно дерби и е на точка от върха

Новини
Партизан (Червен бряг) спечели второ поредно регионално дерби, пише клубният сайт. В двубой от 10-ия кръг на Северозападната "В" група червенобрежани надделяха над Гигант (Белене) с 1:0 и изостават само на точка зад временния лидер Ботев (Луковит). Срещата беше скучна, като през по-голямата част на мача домакините имаха инициативата, но рядко стигаха до опасни положения пред вратата на Гигант. Гостите играеха изключително защитно и рядко успяваха да преминат центъра в опит да създадат някаква опасност в полето на домакините. Футболистите на Червен бряг вкараха единственото си попадение в 25-та минута, когато Кирил Вълов центрира отляво, Петьо Славчев свали топката към Стефан Христов, а централният нападател отбеляза 10-ия си гол в шампионата с удар отблизо.

В друга среща от кръга във Видин никополския Ситомир беше надигран убедително от местния Бдин и загуби с 1:4. Домакините откриха още във 2-ата минута, когато централният им бранител Ивайло Иванов изпълни отлично пряк свободен удар, като направи безпомощен стража на Ситомир. Играчите от Никопол отвърнаха с опасен изстрел, но вратарят на домакините Валентин Георгиев се справи със ситуацията. В 30-ата минута Александър Соколов вкара красиво попадение с удар извън наказателното поле, като топката се отби от гредата и влетя в мрежата за 2:0.

В началото на втората част Александър Виолинов излезе сам срещу вратаря на Ситомир, но вместо да стреля хитро видя включилия се Боби Борисов, който вкара в опразнената врата. Никополският тим намали в 82-ата минута след изпълнение на наказателен удар. Стражът на Бдин не реагира добре в една ситуация, като с рамо закачи играч на гостите и в последствие съдията посочи бялата точка. В даденото от рефера продължения на мача Боби Борисов от домакините след самостоятелен пробив вкара четвърти гол за своя отбор и оформи крайния резултат - 4:1.

Последният от отборите от Плевенска област тим на Левски 2007 постигна първата си победа от началото на сезона. Тя дойде в много важен момент и срещу пряк конкурент в борбата за оставане в групата. Левчани сразиха на чужд терен ФК Павликени с 4:0 и със спечелените три точки се измъкнаха от зоната на изпадащите и вече заемат 12-ото място с актив от 6 точки.

Следващата неделя 27 октомври, от 14.00 часа, предстоят мачовете от 11-ия кръг. Партизан (Червен бряг) ще гостува на Ботев (Луковит) в поредно дерби на върха в групата. Срещата ще се играе в Бяла Слатина, заради наказанието на Ботев с лишаване от домакинство за 3 срещи, заради инцидентите по време на мача с Локомотив (Горна Оряховица). Ситомир (Никопол) и Гигант (Белене) ги чакат трудни домакински двубои, съответно срещу Ботев (Козлодуй) и Бдин (Видин). Левски 2007 ще приемат в ново опашкарско дерби габровския Янтра, като при успех те ще се отдалечат значително от дъното на таблицата.


Добавено в: Понеделник, 21 Октомври 2013 10:25

Неделя,
 5 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.