Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Талантлива плевенска тенисистка с 14 безапелационни турнирни победи от 14 участия

PostHeaderIcon Талантлива плевенска тенисистка с 14 безапелационни турнирни победи от 14 участия

Новини - Други спортове
Малката плевенска тенисистка Росица Денчева е един от най-големите таланти сред възпитаниците на тенис клуб "Плевен-90", пише Плевен за Плевен. Роси започва да тренира тенис още от петгодишна възраст, като на следващата година вече се изявява на турнири в страната. Сега момичето е вече на седем години и три месеца и участва в програмата на Световната тенис федерация "Оранжев корт - 7 и 8 години" и "Зелен корт - 9 и 10 години". Досега талантливата тенисистка е участвала на 14 турнира в България на оранжев корт, като във всички печели по безапелационен начин първото място.

Още повече, че на тях тя не се е изправяла само срещу момичета, а и срещу момчета. Тенис клуб "Плевен 90" е поел изцяло всички разходи на Роси, споделя вицепрезидентът на клуба Тодор Бешевишки. Той отбелязва, че седемгодишната плевенчанка е толкова амбициозна и енергична, че може да изкара и цял ден на корта. За да продължи да расте нагоре, ние възнамеряване да я включваме за участие и в турнирите на зелен корт, защото в противен случай може да остане на същото ниво, обяснява Бешевишки.

На пет години са най-малките възпитаници на тенис клуб "Плевен 90", допълва още вицепрезидентът на клуба. Както е при повечето спортове, така и в тениса, малчуганите започват да се занимават на все по-крехка възраст. Дори и толкова малки, те показват качества, ние ги наблюдаваме и правим всичко по възможностите си, за да могат да се развият в този спорт, завършва Бешевишки.


Добавено в: Събота, 23 Август 2014 17:16

Четвъртък,
 2 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.