Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Плевенчанин е най-възрастният български участник в регатата ТИД-2014

PostHeaderIcon Плевенчанин е най-възрастният български участник в регатата ТИД-2014

Новини - Други спортове
Плевенчанинът Христо Атанасов е най-възрастният български участник в тазгодишната петдесет и девета международна Дунавска регата ТИД-2014. Преди два дни гребецът отпразнува своя 74-ти рожден ден. Наздравица с него е вдигнала и най-младата в плевенската група - 17-годишната Бояна Димитрова, която е напуснала регатата при Никопол, научи ИнфоПлевен от Веселин Гърков, председател на Клуба по воден туризъм към Туристическо дружество "Кайлъшка долина" - Плевен. В момента участниците в регатата са в Русе, където акостираха вчера.

Близо 70 са българските участници, които се включват на различни места от българския етап на водния поход. Сред тях са и 19-те представители на плевенския воден клуб. Плевенчанин е и лекарят на регатата. Веселин Гърков каза още, че трудно се намират места за биваци, заради високите води, които са залели бреговете по българското поречие на Дунав. Няма ги обичайните пясъчни плажове, а комарите са в изобилие, споделя Гърков.

Гребният поход започна от Германия в средата на месец юни. Той преминава през Австрия, Словакия, Унгария, Хърватска, Сърбия, България и приключва в Румъния. Близо 100 ентусиасти със своите лодки навлязоха в българския етап от регатата по-миналата събота. Това са основно участници от Германия, Австрия и Сърбия. Има и двама англичани. Гребците са на средна възраст, като най-възрастна е 80-годишна германка.

Източник: ИнфоПлевен

Добавено в: Вторник, 19 Август 2014 11:34

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.