Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Отборна титла за гребците на клуб "Буря" от Държавното в Пловдив

PostHeaderIcon Отборна титла за гребците на клуб "Буря" от Държавното в Пловдив

Новини - Други спортове
Гребците на плевенския клуб "Буря" спечелиха отборната титла на Държавния отборен шампионат за деца, юноши и девойки младша възраст, който се проведе на 7 и 8 юли в Пловдив. Малките спортисти извоюваха две първи места в отделните дисциплини, което ги направи отборен шампион при момчетата. Вицешампиони станаха гребците на софийския "Електрон", а трети остана тимът на ЦСКА. Със златните медали се окичиха Виктор Ерминов, Мартин Симеонов, Андрей Георгиев, Радослав Маринов с кърмчия Марин Митков в дисциплината четворка скул в конкуренция с 14 лодки. Първенци са и двойката скул в състав Виктор Ерминов и Мартин Симеонов, като успяха да изпреварят цели 19 лодки.

При юношите младша възраст двойката скул Димитър Петков и Владимир Йотов финишира на шесто място в конкуренция с 11 лодки. Още една призова шеста позиция спечелиха плевенските гребци. Това стори двойката без кърмчия при младшата възраст Антонио Танчев и Цветомир Гуглин. При девойките младша възраст в дисциплината скиф Антонина Миткова се нареди на седмо място.

"Предвид краткото време за подготовка на вода (две седмици) и недобрата материална база, считаме представянето на гребците за много добро. Надяваме се, че ще намерим средства за още един лагер на язовир "Сопот" и участие в международната регата "Тракия" през есента. Родители на едно от децата закупиха учебен скиф, а се надяваме до септември да съберем средства по дарителската кампания за поне още един състезателен скиф втора ръка. Поздрави за гребците, а на дарителите благодарим и обещаваме успехи занапред и в други дисциплини", заяви треньора на плевенските гребци Олга Лазарова.

Източник: клуб "Буря"


Добавено в: Сряда, 09 Юли 2014 16:11

Вторник,
 7 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.