Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Тенисистките на "Лозенец 2000" станаха шампионки на Държавното отборно за девойки в Плевен

PostHeaderIcon Тенисистките на "Лозенец 2000" станаха шампионки на Държавното отборно за девойки в Плевен

Новини - Други спортове
Младите тенисистки на "Лозенец 2000" в състав Алина Каражова, Никол Йорданова и Гергана Гелкова станаха новите шампионки на Държавното отборно първенство за девойки до 18 години на турнира, който се провежда на кортовете в парк "Кайлъка" край Плевен. На финала софийският клуб спечели с 2-0 победи срещу водача в схемата ТК "Локомотив" (Пловдив). При първите ракети Алина Каражова победи с 6:2, 6:0 Виолета Драганова. В другата среща Никол Йорданова надигра с 6:0, 6:2 Ивета Неделчева. В двубоя за третото място "Младост" (Варна) се наложи също с 2-0 срещи срещу "Левски" и заслужи бронзовите медали. ТК "Плевен 90" също взе участие в шампионата за девойки, като плевенските момичета завършиха на призовото пето място в крайното подреждане.

В първия си двубой плевенчанки отстъпиха от тенисистките на ТК "Младост" (Варна) с 1:2 победи. След това поражение ТК "Плевен 90" в състав Велина Събчева и Габриела Йотова трябваше да се състезават в групата за класиране между пето и осмо място. В първия си мач нашите надиграха категорично с 3:0 успеха представителките на ТК "Царевец" (Горна Оряховица), а в двубоя за 5-6-то място плевенчанки отново победиха с 3:0 победи тенисистките на ТК "Радомир" и по този начин се наредиха на петата позиция в първенството.

В срещата срещу радомирки в първия двубой Велиана Събчева надигра с 6:1, 6:0 Лилияна Живкова, а втората ракета на ТК "Плевен 90" Габриела Йотова се справи също убедително с 6:0, 6:1 срещу Радостина Любомирова. В мача на двойки Събчева и Йотова отново спечелиха, този път с 6:3, 6:0 над радомирският дует Живкова/Любомирова.

Днес на кортовете на тенис-комплекс "Кайлъка" са финалите в отборната надпревара при юношите до 18 години.


Добавено в: Вторник, 27 Август 2013 11:06

Четвъртък,
 2 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.