Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ България завърши на пето място на Европейското по тенис за момичета в Плевен

PostHeaderIcon България завърши на пето място на Европейското по тенис за момичета в Плевен

Новини - Други спортове
Българският национален отбор по тенис за момичета до 12 години не успя да се класира за финалите на Европейското отборно първенство, които ще се проведат във Франция. На провелите се на кортовете в парк "Кайлъка" край Плевен квалификации нашите тенисистки завършиха на пето място и ще пропуснат финалната надпревара. Припомняме, че в турнира в Плевен взеха участие осем национални тима, а българките бяха в група със Сърбия, Украйна и Молдова. В предварителната си група младите националки отстъпиха на два пъти - с 1:2 от Украйна и с 0:3 от водачките Сърбия, а постигнаха успех само срещу Молдова с 2:1 победи. Така те трябваше да играят в неделя за 5-6-то място срещу отбора на Беларус.

Българските тенисистки победиха с 2:1 победи състава на Беларус и така заеха петата позиция в крайното подреждане. Мелади Тодорова даде преднина на България след 3:6, 6:1, 6:4 срещу Кубарава. Вицешампионката на открито Тина Манолова отстъпи на Ефремова с 1:6, 5:7. В решаващата среща на двойки Манолова и Тодорова победиха с 6:0, 6:3 Кубарава и Ефремова и класираха отбора на петата позиция. От турнира в Плевен за еврофиналите във Франция се класираха отборите на Украйна и Италия.

В същото време в събота в Плевен се проведе и турнир на "оранжев" корт. При момичетата шампионка стана Роси Денчева от ТК "Плевен-90" . На финала тя се наложи над Ваня Косева от ТК "Царевец" (Горна Оряховица). Всички участници в турнира бяха наградени от националките на България.

Добавено в: Понеделник, 29 Юли 2013 10:38

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.