Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Младите български тенисистки с първи успех на Европейското в Плевен

PostHeaderIcon Младите български тенисистки с първи успех на Европейското в Плевен

Новини - Други спортове
Българският национален отбор по тенис за момичета до 12 години постигна много ценен успех срещу Молдова във втория си двубой от провеждащите се на кортовете в парк "Кайлъка" край Плевен квалификации за Европейското отборно първенство. Във втория ден на надпреварата националките с капитан Катя Брезина взеха първата си победа след успех в двойките. Тина Манолова отстъпи в първия сингъл с 0:6, 2:6 на Виталия Стамат. След това Розалина Юсева изравни общия резултат, като победи Ника Вероника Жолеа с 6:1, 6:2. В решителния двубой Юсева и Манолова надделяха с 6:4, 6:4 над молдовския дует.

Така България запази шансове за класиране на едно от първите две места в групата, даващо право на участие в полуфиналите. Победителите от полуфиналните двубои в неделя се класират за финалния кръг на еврошампионата, който ще се проведе в Аячо, Франция от 8 до 11 август.

За да продължат националките трябва да надиграят в събота водачките в групата Сърбия. Припомняме, че вчера нашият състав отстъпи с 1:2 победи на Украйна.

Добавено в: Петък, 26 Юли 2013 16:03

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.