Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Българските момичета започнаха със загуба Европейското по тенис в Плевен

PostHeaderIcon Българските момичета започнаха със загуба Европейското по тенис в Плевен

Новини - Други спортове
Областният управител на Плевен Илиян Йончев откри вчера квалификациите за Европейското отборно първенство по тенис за момичета до 12 години. Официалното наименование на надпреварата, чийто домакин е тенис-клуб "Плевен-90", е Nations Challenge. В първия си двубой вчера българският национален тим, който е в състав Розалина Юсева, Мелади Тодорова, Тина Манолова и старши-треньорът Катя Брезина, загубиха от връстничките си от Украйна с 1:2 победи. Решителна в мача се оказа срещата на двойки, където Розалина Юсева и Мелади Тодорова отстъпиха на Анна Лахуза и Анна Молчанова с 2:6, 1:6.

В първия мач държавната вицешампионка Тина Манолова загуби с 1:6, 0:6 от Анна Молчанова. След нея в мача на първите ракети шампионката на България Розалина Юсева възстанови равенството, като победи Анна Лахуза с 6:4, 6:0. Загубата на двойки, обаче беше решаваща и нашите момичета загубиха с 1:2 победи.

Днес българките играят втория си мач от група "А" срещу Молдова, а в събота се изправят срещу водачките от Сърбия. В другата група "Б" са Естония, Беларус, Италия и Франция. Първите два състава от всяка група се класират на полуфиналите в неделя, а победителите от тях отиват на финалния кръг на шампионата.


Добавено в: Петък, 26 Юли 2013 10:31

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.