Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ 104 ученици в 10 вида спорт ще приеме Спортното училище в Плевен през тази година

PostHeaderIcon 104 ученици в 10 вида спорт ще приеме Спортното училище в Плевен през тази година

Новини - Други спортове
За новата учебна 2013/2014 г. Спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен ще приеме по държавен план 104 ученици от цялата страна с дарби в 10 вида спорт. Това обяви в пресклуба на БТА директорът на училището Петър Георгиев. Приемните изпити ще се проведат между 24 и 28 юни. Директорът на учебното заведение заяви още, че десетки възпитаници на спортното школо от випуск 2012 са вече студенти във висши учебни заведения у нас и в чужбина. Георгиев уточни, че 38 от завършилите миналата година са приети в Националната спортна академия (НСА), други - във Великотърновския университет, а трима - във висши училища зад граница.

Общообразователната подготовка, която получават в спортното училище, е същата като в останалите гимназии - дипломите ни се признават в страните от Европейския съюз, което е позволило на випускниците ни да бъдат приети във ВУЗ-ове по специалности и извън сферата на спорта, коментира Георгиев.

Тази година завършват 58 абитуриенти - акробати, баскетболисти, боксьори, борци, волейболистки, каратисти, лекоатлети и футболисти. Плевенското държавно спортно училище, което е първото в България специализирано средно учебно заведение за подготовка на спортисти, навършва 45 години, допълни още директорът.

Източник: sportal.bg


Добавено в: Четвъртък, 13 Юни 2013 14:09

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.