Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ 85 аматьори мериха сили в турнира на КАИ Национална тенис лига в Плевен

PostHeaderIcon 85 аматьори мериха сили в турнира на КАИ Национална тенис лига в Плевен

Новини - Други спортове
На 8 и 9 юни кортовете на ТК "Плевен - 90" в парк "Кайлъка" станаха домакин на третия турнир на сингъл от календара на КАИ Национална тенис лига. Общо 85 участници избраха дестинацията Плевен и посветиха двата почивни дни на любимата игра. Преобладаващо беше присъствието на тенисисти от София и Враца. Освен домакините, имаше и представители на градовете Габрово, Велико Търново, Пловдив и Бургас. По програма първи започнаха участието си тенисистите от групата на най-опитните мъже - 55+. Кирил Петков беше новото име в тази група, който премина успешно първи кръг, но на следващото ниво го очакваше Иван Запрянов. До финал в тази група достигнаха "обичайните заподозрени" Христо Ангелов и Иван Запрянов.

Добро представяне направи Кирил Стоянов в групата на мъжете 35+. В предишните два турнира той имаше малшанс като в първи кръг попадна на Димитър Рандев финалист от първия турнир на лигата, а след това на Стоян Иванчев - победител на втория сингъл от лигата. Този път Кирил ще запомни участието си в Плевен, достигайки до финал. По пътя си той отстрани Милен Бельов, Латин Латинчев, Цветан Бешевишки, а на полуфинал се справи с водача в схемата и настоящ номер 1 в ранглистата Антон Марков с резултат 9:3.

От другата страна на схемата водач бе Илиян Велковски, който загуби още първата си среща от Камен Маздрашки. А Камен Маздрашки загуби от отлично представящия се в този турнир Петър Соколов. Една от жертвите на Соколов беше и Спас Шопов. На полуфинал той загуби от опитния Габор Такач.

При мъжете 18-35 сензационно отпадане записа Веселин Трифонов още в първи кръг от дебютиралия в лигата Георги Кушев, който показа доста добра подготовка и демонстрира силов тенис и резонно достигна до 1/4-финал, където след атрактивен мач, изпълнен с обрати и много пробиви, успя да победи Тихомир Иванов с резултат 7:5.

При мъжете 45+ водачът в схемата Емил Могилков отпадна на 1/4-финал от бъдещия победител Пейчо Пейчев с резултат 6:2. Другият финалист беше Пламен Пенев, който достигна тази фаза след като изигра няколко изтощителни мача.

Слабо беше присъствието на жените в турнира, като в двете възрастови групи взеха участие по 6 тенисистки. Мачовете се изиграха в групи. До финалите, които се проведоха в неделния ден, достигнаха Искра Бочева срещу Веселина Клисурова при жените 18-35 и Стефка Бончева срещу Анелия Тенева при жените 35+.

На финала при мъжете 45+ Пламен Пенев навакса след изоставане от 8:6 до 8:8, а в тайбрека поведе с 5:3, но изгуби следващите 4 точки, и триумфът бе за Пейчо Пейчев новия шампион при мъжете 45+.

Финалът при мъжете 55+ противопостави Иван Запрянов и Христо Ангелов. Поредният епизод от тяхната битка завърши този път в полза на Иван Запрянов при резултат 9:2.

При мъжете 35+ Габор Такач тотално надигра Кирил Стоянов и спечели турнира с категоричното 9:1.

"Черешката на тортата" както обикновено беше финалът при мъжете 18-35. Зрелищен тенис, много техника и бързина - това беше финалът, победителят в който се казваше Даниел Шопов. Аплодисменти за представянето си получи Трифон Стефанов, другият финалист в тази група. Резултатът от този финал беше 9:4.

При жените 18-35 шампионската титла е за отлично представящата се в КАИ НТЛ Веселина Клисурова, която победи Искра Бочева с резултат 9:2, а в горната група този път шампионката беше Анелия Тенева, победила Стефка Бончева (9:3).

Чудесно време, отлично подготвени кортове, магията на живописната природа на парк Кайлъка, качествен тенис и ведро настроение бяха факторите, които направиха турнира незабравим и го превърнаха в един чудесен спомен за всеки участник.

Източник: ntl.bg

Добавено в: Сряда, 12 Юни 2013 11:24

Понеделник,
 29 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.