Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ БК Мизия 80 доволни от представянето си в Пазарджик

PostHeaderIcon БК Мизия 80 доволни от представянето си в Пазарджик

Новини - Бойни спортове

Снимка: Архив "Плевен спорт"

С трима състезатели участва плевенският клуб „Мизия 80“ в първият кръг на държавното лично-отборно първенство и купата на България по бокс за юноши. Арена на битките бе ринга в Пазарджик.

Президентът на плевенският тим Александър Владимиров – световен шампион за професионалисти заложи на Петко Петков, Цветан Ценов и Радостин Горанов. От тях най-добре се представи Петков. В категорията до 57 кг той достигна до четвъртфинал, където загуби от шампиона Стилиян Христов от „Локомотив“ (София). Преди това плевенският боксьор се наложи убедително над Беркан Алтулов от Омуртаг.

„Петко се представи отлично срещу Алтулов и логично спечели с 3:0. Игра добре и срещу Христов, но не разкри целият си потенциал. Ако го беше сторил можеше да победи. Отдавам го на липсата на опит и самочувствие“, анализира Владимиров.

Другият негов състезател – Цветан Ценов се качи само веднъж на ринга при 66-килограмовите. Победи го шампиона в категорията Стоил Станоев от Първомай.

„Цветан се държа достойно срещу силния си противник. На този етап обаче не успя да се справи с него“, коментира президентът на плевенският клуб.

Дебют за Радостин Горанов. В категорията до 70 кг той също изигра само една среща. В първият рунд отстъпваше на съперника си Стефан Касандров от пловдивският „Ботев“. Постепенно се отърси от напрежението и взе втората част. След последният гонг на мача обаче реферът вдигна ръката на пловдивчанинът.

„Радостин се боксира много добре. Съдиите можеше съдиите да му присъдят победата, но… В следващото състезание той ще е в категорията до 66 кг, защото за сегашната е доста лек“, уточни Владимиров.

Той определя цялостното представяне на тримата като много добро.

„Момчетата не са от спортното училище и тренират за здраве – по четири пъти в седмицата. Очаквам по-предно класиране от тях в следващото състезание на което Плевен е домакин през месец май.

Като цяло първенството бе доста добро. Имаше качествени мачове, а това показва, че треньорите са подготвили както трябва състезателите“, обобщи световен шампион за професионалисти.



Добавено в: Събота, 13 Февруари 2016 12:29

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.