Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Тихомир Иванов с победа в турнира "Самарско знаме"

PostHeaderIcon Тихомир Иванов с победа в турнира "Самарско знаме"

Новини - Атлетика
Плевенчанинът Тихомир Иванов спечели поредния си златен медал. Вчера Спортист №1 на Плевен за 2014 г. извоюва победата в сектора за скок на височина на международния турнир по лека атлетика "Самарско знаме", който се проведе на стадион "Берое" в Стара Загора. Иванов не срещна затруднения по пътя си към първото място, като преодоля 218 см в най-добрия си успешен опит. Той започна надпреварата, след като конкурентите му бяха загубили право да скачат. Тишко избра за начална височина 210 см, които преодоля от раз, както и 214 см. На 218 см му трябваха два опита. отпадайки с три грешки на 222 см. Бронзов медал пък спечели друг плевенчанин - Габриел Владимиров, който завърши състезанието със 190 см. Пред него, на второ място, се нареди Милко Гемеджиев с 202 см.

При жените в същата дисциплина първото място спечели ветеранката Венелина Венева-Матеева. Тя също се включи в надпреварата на 180 см, след като нейните подгласнички вече бяха приключили участието си. Венева се справи от първи опит с височината, а след това поиска 190 см, където направи три фаула. И при нежния пол имаше плевенско участие. Младата надежда в скоковете Матилда Ангелова се нареди на пета позиция с постижение от 160 см.

Плевенчанката Андриана Бънова, която от няколко години вече се състезава за АК "Павел Павлов" (Враца), направи два успешни опита на троен скок, най-добрият от които бе 13.56 метра, което и беше достатъчно за златото в турнира.

Източник: bgathletic.com


Добавено в: Неделя, 19 Юли 2015 14:27

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.