Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Даниел Анков и Виктория Миткова със сребърни медали от Националния шампионат по лека атлетика

PostHeaderIcon Даниел Анков и Виктория Миткова със сребърни медали от Националния шампионат по лека атлетика

Новини - Атлетика
Плевенските лекоатлети Даниел Анков и Виктория Миткова спечелиха сребърни отличия от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени, който се проведе на 10 и 11 юни на стадиона на НСА в столицата. Анков, който се състезава за АК "Плевен 2014" се нареди втори в скока на дължина с постижение от 7.40 метра. Шампион в сектора стана Денис Ерадари (ЦСКА) с най-добър скок от 8.01 м, а бронзът отиде при Даниел Добрев от АСКЛА (Сливен) със 7.34 м. Възпитаничката на АК "Георги Дъков" (Плевен) Виктория Миткова пък извоюва среброто в дисциплината хвърляне на чук. Тя запрати уреда в най-силния си опит на разстояние от 33.90 метра, като остана на почти осем метра зад победителката Антония Щерева от "Атлет" (Карнобат). Трета с 32.51 м завърши лекоатлетката от "Супер спорт" (Варна) Димитричка Великова.

В спринта на 100 метра при жените Виктория Георгиева от СКЛА "Спартак" (Плевен) се добра до финала, след като финишира втора в полуфиналната си серия с време 12.58 секунди. В решителното за медалите бягане плевенчанката остана на последното осмо място с резултат от 12.70 сек. Златото тук спечели Инна Ефтимова от "Локомотив" (Русе) с 11.51 сек.

Двама плевенчани, които в момента защитават цветовете на други клубове в страната, извоюваха златните медали. Състезаващата се за АК "Павел Павлов" (Враца) Андриана Бънова стана национална шампионка в тройния скок с постижение от 14.06 метра, а в скока на дължина се окичи с бронза, след като скочи 6.18 метра.

Спортист №1 на Плевен за 2014 г. Тихомир Иванов за пореден път остана без конкуренция в скока на височина при мъжете. Атлетът на СК "Свилоза" (Свищов) преодоля летва с височина от 219 см, като остави зад себе си втория, сливналията Ангел Карарадев, на цели 14 см. На четвърто място в сектора за висок скок се нареди Сунай Янушев от "Спринт" (Червен бряг) с 200 см, а на пета позиция в България завърши Никола Георгиев от "Спартак" (Плевен) със 190 см.


Добавено в: Четвъртък, 11 Юни 2015 22:33

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.