Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА 5 титли за лекоатлетите от региона на турнира "Децата на София"

PostHeaderIcon 5 титли за лекоатлетите от региона на турнира "Децата на София"

Новини - Атлетика
5 титли спечелиха лекоатлетите от Плевен и региона на проведеното на 25 април единадесето издание на турнира "Децата на София". Към тях нашите атлети добавиха и още по 5 сребърни и 5 бронзови медала. Златните отличия станаха притежание на Матилда Ангелова (СКЛА Спартак Плевен) в скока на височина за девойки младша възраст с резултат 160 см, Яна Копчева (АК "Георги Дъков" - Плевен) в тласкането на гюле в същата възрастова група с постижение от 13.18 метра, Павел Танковски (Спартак Койнаре) в бягането на 800 метра за юноши младша възраст, финиширал за 2:10.60 минути, Габриел Владимиров (АК Плевен 2014) във високия скок при юношите с най-добър резултат от 190 см, както и в същия сектор, но при момчетата - Георги Велчев (СКЛА Спартак Плевен), който преодоля в най-добрия си опит летва с височина от 170 см.

Всъщност лекоатлетите от Плевен и Червен бряг окупираха почетната стълбичка, както при момчетата, така и при юношите младша възраст. При по-малките след Велчев, втори и трети се наредиха Станимир Иванов (Спринт - Червен бряг) и Браян Пейчев (Спартак Плевен) и двамата с по 165 см. При юношите след Владимиров завършиха червенобрежките скачачи - Пламен Николов със 180 см и Николай Христов - със 175 см. Уникалното тук беше, че до седмо място всички атлети бяха от СКЛА Спартак и Спринт (Червен бряг).

Освен златото в скока на височина, Георги Велчев спечели и сребро в сектора за скок дължина при момчетата. Той се приземи на 6.05 метра, като остана на 11 см зад победителя Борис Линков от Славия. Трети тук с 5.99 метра се нареди Светлин Таренгов от АК Плевен 2014. Четвърти пък стана друг плевенчанин - Браян Пейчев с 5.71 м.

Цветомир Цанков от Спринт (Червен бряг) се окичи със сребърния медал при юношите младша възраст в сектора за тласкане на гюле. Той запрати уреда в най-добрия си опит на разстояние 12.61 метра. Победител тук стана Алишан Алиев от СК Олимпия (Враца) с 13.40 м. В скока на височина за момичета на второ място се нареди лекоатлетката от СКЛА Спартак Плевен Доротея Димитрова, която скочи 150 см, с пет по-малко от носителката на титлата Валерия Кадийска (Пауталия - Кюстендил).

След златното отличие в скока на височина, плевенчанката Матилда Ангелова се окичи и с бронз в спринта на 100 метра. Тя финишира за 13.10 секунди, като остана само зад Мира Иванова от Трявна - 12.50 сек и Петя Кръчмарова от Тракия (Пловдив) с 12.60 сек. Ина Конова от СКЛА Спартак също спечели бронзовия медал, но на 60 метра за момичета родени 2005-2006 г. Тя финишира за време 9.44 секунди, а златото грабна пловдивчанката Надежда Враджева с 9.32 сек, следвана от Вероника Миткова (Черно море Атлетик - Варна) с 9.41 секунди.

Тази година турнирът "Децата на София" постави рекорд по масовост в историята на състезанието. Около 800 деца от цялата страна на възраст от 6 до 17 години мериха сили в различни дисциплини и възрастови групи на националния стадион "Васил Левски". Към предварително записаните 540 младежи се присъединиха още 150 деца, които получиха номера от организаторите на място. Млади атлети от сръбския град Ниш също пристигнаха в София и направиха състезанието международно.

Следващият турнир "Децата на София" ще бъде на 26 септември тази година, когато ще бъде и финалът на веригата "Мтел атлетика за младежи".


Добавено в: Понеделник, 27 Април 2015 15:31

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.