Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевенчанин спечели злато и бронз на Държавното по лека атлетика

PostHeaderIcon Плевенчанин спечели злато и бронз на Държавното по лека атлетика

Новини - Атлетика
Плевенският лекоатлет Даниел Анков (Спартак) спечели два медала за два часа в първия ден от Държавното първенство за юноши и девойки младша възраст, което се провежда в зала „Добротица" в Добрич. След като Анков финишира трети на 60 м със 7.35 сек, той триумфира в скока на дължина. Даниел записа два пъти 6.82 м в сектора за хоризонталните скокове и остави след себе си Добромир Георгиев (Хеброс - Харманли). Георгиев се приземи на 6.78 м в най-добрия си опит. Никола Стоянов (ЦСКА) се качи на ниското стъпало на почетната стълбичка с постижение от 6.61 м.
Представителката на Спартак Плевен Рената Петкова започна с рекорд своето участие на първенството. Рената записа 14.78 м в тласкането на гюле при девойките. Тя става първата рекордьорка с уреда за тази възраст, тъй като това беше първото състезание за девойките с гюле от 3 кг. Второто място в състезанието записа Анна Чиприянова (Габрово) с 14.25 м. Илияна Боюкова (ЛАК Ямбол) заслужи бронзовия медал с резултат от 13.37 м.
Бронзов медал в скока на височина при юношите спечели друг плевенчанин - Васко Василев, който преодоля 170 см. Първенец тук стана Красимир Стойчев (Левски). Състезателят на „синия" клуб триумфира със 189 см. Галин Костадинов (Лудогорец - Разград) се нареди втори в дисциплината със 186 см. Васко се представи успешно и на троен скок където завърши пети с резултат 11.02 м. Тук победител стана Никола Стоянов (ЦСКА) с 13.49 м.
Ирина Кацарска също от Спартак Плевен завърши пета в скока на дължина при момичетата под 16 години с постижение от 4.59 метра. Победата извоюва Виктория Жежева (Ч.Ч. Чендини) с 5.00 м, като изпревари с 9 см съотборничката си Елена Симинкович, която скочи 4.91 м в най-добрия си скок. На трето място се нареди Александра Троева (Локомотив Пловдив) с 4.70 м.

Добавено в: Сряда, 08 Февруари 2012 23:31

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.