Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Бойко Златанов и Малина Вацкичева спечелиха първия Маратон на приятелството в Плевен

PostHeaderIcon Бойко Златанов и Малина Вацкичева спечелиха първия Маратон на приятелството в Плевен

Новини - Атлетика

Над 200 участници от повече от 10 страни се включиха в първия Маратон на приятелството в Плевен, който се проведе днес и чийто старт беше даден в Градската градина. Спортната проява бе организирана от Спортен клуб "Бегач", Eyes-Open и Община Плевен, съобщава ИнфоПлевен. Маратонът приключи с награждаване на победителите в дисциплините класически маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км) и щафета от 2 души по 10.1 км. Наградите на мъжете в дисциплината класически маратон от 42 км връчиха заместник-кметовете арх. Трифон Иванов и Дамянка Владимирова. Първо място на почетната стълбица зае Бойко Златанов с време 3.07 часа, на второ място се класира Боян Рашев, а трети е Флорин Симеон от Румъния.

Наградите при жените връчи кметът на Плевен проф. Димитър Стойков. Първа стана Малина Вацкичева с време 3.43 часа, втора е Виктория Саксанова, а трета - Виктория Стоилова.  В дисциплината полумаратон първа при жените се класира Анита Кръстева с време 1.32 часа, следвана от Юлия Спасова и Александра Валасополу. Те получиха своите награди от Димитър Паргов, президент на Спортен клуб по лека атлетика "Спартак" (Плевен).

При мъжете на първо място е Мартин Маринов с 1.22 часа, на второ място е Виктор Влад, а на трето - Младен Гинев. Отличията им връчи заслужилият спортен деятел Пламен Дунчев. В щафетата специална награда за участие получиха ученици от румънската столица Букурещ и Спортното училище в Плевен. Първи в дисциплината се класираха Евгени Василковски и Цветан Бисеров. На второ място се наредиха Виктор Влад и Емануел Трандафир, а трети станаха Сергей Бонев и Емил Борисов.

За благотворителната кауза на БАЛИЗ - Плевен, на която беше посветен маратонът, бяха събрани над 2 500 евро. Спомоществователите на събитието раздадоха предметни и парични награди на късметлиите.


Добавено в: Неделя, 28 Септември 2014 15:53

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.