Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевенски дискохвърлячки окупираха първите две места на турнира "Цветанка Христова"

PostHeaderIcon Плевенски дискохвърлячки окупираха първите две места на турнира "Цветанка Христова"

Новини - Атлетика
Плевенските лекоатлетки и състезателки на АК "Георги Дъков" Рената Петкова и Полина Макаева окупираха първите две места в коронната дисциплина на световната шампионка в мятането на диск Цветанка Христова по време на турнира в нейна памет, който се проведе днес на стадион "Васил Левски" в столицата. Рената Петкова грабна победата при жените, като прати уреда на 44.22 метра. Нейната съотборничка Полина Макаева пък стана втора и спечели сребърния медал, като регистрира 33.74 метра в най-добрия си опит. С бронза се окичи Желка Петрова (КЛАСА) с 33.36 м.

В същата дисциплина при девойките атлетката на плевенския клуб Виктория Миткова спечели бронзово отличие с постижение от 30.28 метра. Четвърта и пета в сектора за мятане на диск останаха други две плевенчанки - Гергана Стоенчева и Геновева Иванова със съответно 28.79 м и 26.58 м. Златният медал тук стана притежание на Магдалена Съйкова (СК "Балкански лъвове" - Септември) с резултат от 37.92 м. Нейна подгласничка стана Деница Карамфилова (ЛК "Цветанка Христова" - Казанлък) с 34.54 метра.

При юношите дискохвърлячи атлетите на АК "Георги Дъков" Борис Недялков и Васил Панчев се наредиха на четвърта и шеста позиция в крайното класиране. Борис хвърли уреда на 39.10 метра, а Васил се отчете с резултат от 28.33 м. Златен медалист в тази възрастова група стана Димитър Правчански от АК Враца с 44.30 метра.

В шестия мемориален турнир "Цветанка Христова" взеха участие 400 лекоатлети, като в програмата бяха включени 12 дисциплини за юноши и девойки старша възраст. По традиция имаше и едно състезание за жени и това е мятането на диск - дисциплината, в която Цветанка Христова стана световна шампионка. Организаторите бяха предвидили и награден фонд с обща стойност 1 550 лева.


Добавено в: Сряда, 30 Април 2014 21:28

Неделя,
 28 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.