Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевенски атлет оглави ранглистата на Европа за юноши в скока на височина

PostHeaderIcon Плевенски атлет оглави ранглистата на Европа за юноши в скока на височина

Новини - Атлетика
Лекоатлетът на Спартак Плевен Тихомир Иванов излезе начело в европейската ранглиста по скок на височина за юноши до 19 години, като постигна невероятно постижение на Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени, което се проведе през уикенда в Правец. Иванов подобри личния си рекорд в дисциплината с цели 7 сантиметра, преодолявайки летвата, поставена на 218 см. Така плевенският скачач успя да спечели сребърния медал, като беше изпреварен единствено от по-опитния Виктор Нинов, който също подобри рекорд със своите 224 сантиметра. Припомняме, че наскоро Иванов беше един от отличените от българския букмейкър "Еврофутбол" за "Спортен талант на България", като получи финансиране за своите бъдещи участия.

Освен сребърното отличие Тихомир успя да покрие и нормативите за Европейското първенство по лека атлетика за юноши старша възраст, което ще се проведе в Риети (Италия) между 18 и 21 юли. „Много съм доволен от представянето си. Сезонът започна много добре за мен“, коментира Тихомир веднага след участието си в Правец.

В сектора за скок на височина на Държавното първенство в Правец имаше и още един плевенски скачач - Невен Колев, който с постижение от 193 см остана на шестото място в крайното класиране.

Лекоатлетически клуб Спартак Плевен беше представен и в дисциплината скок на дължина, където Даниел Анков не се представи много успешно и завърши на деветото място с резултат от 6.83 метра, а втория плевенски атлет - Иван Анков стана 12-ти със скок от 6.59 м. Държавен шампион в този сектор стана Златозар Атанасов от Локомотив (Пловдив) с постижение от 7.84 метра.


Добавено в: Понеделник, 17 Юни 2013 16:12

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.